由於禁左晚市堂食既關係,好耐無食日式放題。今日年三十晚,想食餐勁既,不如就食返餐午市日式放題啦。地點就當然係我最鍾意既老銅滿屋。午市12點至4點,任何兩個鐘任飲任食,收費$183+10%,平過晚市之前$238+10%。驚喜地發現原來午市同之前晚市黎既order紙係一摸一樣!Order紙一共有14張,種類都非常多。1)刺身13款最愛北海道帶子,厚身啖啖肉兼鮮甜甜蝦必食,鮮甜,蝦頭有汁大赤蝦唔算大,但係非常爽脆日本油甘魚厚切,食落魚香四溢三文魚都好新鮮肥美赤貝雖然細塊,但係好爽脆象拔蚌大部分都好脆仲試左吞拿魚同北寄貝,其他刺身有希靈魚,松葉蟹棒,彷鮑片同酒煮榮螺片2)壽司6款池魚王必試,質素可媲美omakase,只係比較薄切仲試左廣島蠔同柚子油甘魚腩,其他壽司有京蔥三文魚腩,黑松露吞拿魚醬油漬同黑松露赤蝦3)火炙壽司4款同芝味系列3款辣汁燒三文魚試過都唔錯,唔太辣仲試左鹽燒左口魚邊,其他火炙壽司有蟹油蒜香燒帆立貝,秘醬厚燒玉子火炙厚燒芝士鰻魚既鰻魚的確幾厚,加一小塊薄薄既芝士係上面都幾好食仲試左醬燒芝士鮮蝦都ok,其他芝味系列有芝士長腳蟹棒4)創作壽司4款海苔牛油果醬伴鮑汁元貝鵝肝伴帶子忌

甜蝦, 大赤蝦, 日本油甘魚, 北海道帶子

1)刺身13款

最愛北海道帶子,厚身啖啖肉兼鮮甜
甜蝦必食,鮮甜,蝦頭有汁
大赤蝦唔算大,但係非常爽脆
日本油甘魚厚切,食落魚香四溢
三文魚都好新鮮肥美
赤貝雖然細塊,但係好爽脆
象拔蚌大部分都好脆

池魚王, 柚子油甘魚腩, 廣島蠔

2)壽司6款

池魚王必試,質素可媲美omakase,只係比較薄切

辣汁燒三文魚, 火炙厚燒芝士鰻魚
醬燒芝士鮮蝦, 鹽燒左口魚邊

3)火炙壽司4款同芝味系列3款

辣汁燒三文魚試過都唔錯,唔太辣

仲試左醬燒芝士鮮蝦都ok,其他芝味系列有芝士長腳蟹棒

4)創作壽司4款

海苔牛油果醬伴鮑汁元貝
鵝肝伴帶子
忌廉芝士玉子
燒海膽吞拿魚茸

呢張order紙入左,但係可能miss左,所以試唔到。

5)手卷三款

北寄貝沙津
龍蝦沙律
 海膽

香蔥吞拿魚茸, 三文魚籽軍艦

5) 軍艦 4款

香蔥吞拿魚茸軍艦雖然唔見左d香蔥,但係吞拿魚茸都好滑,如果份量多d同紫菜脆d就更好
仲試左三文魚籽軍艦,其他軍艦有海膽魷魚同蟹子

花之戀

6)卷物6款

花之戀都唔錯
雙重芝士鰻魚卷
鐵火卷
芒果蟹卷
加州卷
海鮮火焰三文魚卷

漏過一次單,之後再落就有黎

鹽燒牛舌, 牛油翠玉瓜, 燒新鮮菠蘿

7)串燒6款

燒新鮮菠蘿係必食,非常juicy,食完成塊面都係汁
鹽燒牛舌調味唔錯,有d咬口但係都算淋
牛油翠玉瓜爽脆又唔算太油

西京比目魚
蒲燒鰻魚
鹽燒雞軟骨

9)燒物6款

西京比目魚必食!魚肉超滑魚皮超脆仲燒得燶燶地好香,味道甜甜地,加d沙律醬更好味
蒲燒鰻魚撒上白芝麻粒,又香口又彈牙,加上濃濃既鰻魚汁,上檯時仲係暖暖地,好正
燒羊鞍唔係每一轉d質素都係穩定,但係好食個轉真係燒得外脆内嫩,唔會過熟,肉汁仲可以鎖得住,調味亦好好味道
鹽燒雞軟骨燒得乾身,有少少燶邊,粒粒都脆口,又唔會過咸,好好味
黃金焗蠔
七味燒三文魚鰭變左燒鯖魚

鮮茄蝦湯海鮮鍋

10)煮物6款

鮮茄蝦湯海鮮鍋,鮮茄湯底超清甜同濃厚,蔬菜量超多,好多娃娃菜,鮮茄粒,小棠菜,一隻大冬菇,仲有粉絲同金菇。叫左走蝦真係全走但係加左好多連殼既蜆肉,想食得健康d必叫
瑤柱海鮮粥
喇沙海鮮鍋
日式黑蒜油拉麵
雪花肥牛窩
牛肉烏冬

辣酒煮東風螺

11)厨師推介6款

辣酒煮東風螺真係幾辣,一共有大概十粒東風螺,肉質新鮮好食
香辣雞翼尖
四川風味炒鴨腎
串燒和風牛肉
竹笙瑤柱蟹肉翅
御品鮑汁燴花膠

蕃薯, 苦瓜, 溫室南瓜, 虎蝦

12)天婦羅5款
虎蝦唔算細隻,新鮮炸起,肉質鮮甜爽脆,可以encore
試左溫室南瓜,蕃薯同苦瓜。另外仲有蟹棒

自家製吉列炸蠔, 芝士年糕, 水牛芝士

榴槤炸彈

13)炸物5款

最愛榴槤炸彈!外皮薄薄,裏面超多榴槤醬流出黎,超辣嘴,連唔食榴槤既我都encore左3次
自家製吉列炸蠔必試,炸皮唔算厚而超脆,入面蠔汁豐富,好食
芝士年糕有d似榴槤炸彈,但係有dQ彈,中間係流流地心既芝士,食完唔覺膩
水牛芝士中間咬開超拉絲
芝麻雞翼

HD Ice-cream Cups

14)雪糕

每人只可以揀一杯雪糕,全都係大牌子包括Haagen Dazs,Movenpick 同 Dreyer's。每個牌子都有幾款揀。Haagen Dazs今日有Belgian Chocolate, Caramel Biscuit & Cream 同芒果。净係呢杯雪糕出街食都唔少錢。

Sake

除左Order紙,仲有其他自助野食同飲品自己攞。有Sake任飲。

沙律,前菜,壽司

有沙律,日式前菜同壽司卷物,款式比之前晚市少,都理解既,價錢都平左。

炸物

有炸薯條同麥樂鷄。

前菜

有韓國泡菜,車厘茄同popcorn。

熱食

有熱食如青菜,湯水,炆牛腩等等。但係無左我最愛既芝士撻

甜品

甜品有好多唔同口味既蛋糕仔,慕斯杯,布丁杯等等。款色比之前晚市好似少左d,不過我地都無試lu。

水果甜品

水果有蜜瓜同哈密瓜,不過我太遲先攞,已經清左。

飲品

飲品櫃有好多不同種類既飲料,啤酒汽水果汁茶維他奶都有。

熱飲

維他奶仲有熱既!呢個我最欣賞,旺角分店無架!最愛熱黑芝麻豆奶!

總括而言,食物款式衆多,好食既食物好多,夠你大飽口福。雖然無可避免有漏單既情況出現,不過兩小時絕對夠時間食飽飽。座位舒適,兩個人霸佔四人座,足夠私隱度。$183+10%呢個價錢都幾抵食,食完仲有半日慢慢消化。生意勁好,基本上滿座。
2021-02-11
甜蝦, 大赤蝦, 日本油甘魚, 北海道帶子