2022-01-27
返工壓力大,有時會忽發其想想食啲重口味嘅熱氣嘢,平衡一下心理同時都係減壓方法嘅一種!同朋友收工去到OPC揾食,人龍長到嚇人。喺咁多間餐廳中鎖定今次想試呢間餐廳嘅韓式炸雞!第一款炸雞我哋叫咗韓式炸雞,極邪惡就預咗!不過最緊要係味道!拌匀鹹蛋黃嘅炸雞味道濃郁,雞皮香口好有鹹蛋黃味香,入口非常惹味!鹹蛋味調味得宜,相信師傅喺烹製過程中相當用心,應該係先炸雞肉到外皮酥脆,再用鑊慢慢將雞肉與鹹蛋黃兜勻。第二款炸雞喺蜂蜜牛油香蒜脆雞($198),炸雞不油不膩感不重,蒜茸牛油比普通牛油更有風味!加蜂蜜食落又香又甜之後見招牌呢款雙重芝士麵包辣烤雞好多人推介,果然一上枱就好吸睛!大碟中間麵包係滿滿的芝士,四周的烤雞都佈滿芝士勁拉絲!仲有仲有獅子狗泡菜年糕,酸酸甜甜辣辣好好食~最後再用一個暖湯作結!牛排骨湯個湯底濃而不膩,牛骨都好足料且牛骨味重,咬落啖啖肉唔鞋口,製作認真!