2018-11-13 121 瀏覽
朋友一直大讚尖沙咀嘅酒鍋環境坐得舒適,而且每一款湯底都好有特色,所以今次四個人就去試吓。店員親切有禮,即時安排我哋坐卡位位置,就連卡位位置都非常寬敞,六個人坐都可以。一張火鍋紙上面都已經有多款火鍋配料選擇,不過湯底實在太多選擇了,每一款都好想試吓,最後我哋投票選了新派場-酒鍋台式佛跳牆火鍋湯底。當然女士們見到呢個火鍋湯底必定要叫,因為有抗衰老、滋補養顏同埋延年益壽等功效,而且價錢都只係$488,非常抵食。等火鍋期間先上一份小食-三拼台式麻辣小鍋,當中嘅鴨血非常入味。一上火鍋湯底我們都嘩言一聲,因為賣相實在太精緻,有幾層切成四方形的芋頭條疊高,還有火鍋店的名字旗插在芋頭上,隨即拍攝加錄影。而湯底入面非常多配料,越煲越’傑‘,湯底面頭有一浸衣。火鍋配料林林總總,首先就係我最鍾意嘅黑松露蝦蟹餃,一份有六大隻,而且脹卜卜好足料咁,食落去蝦蟹肉餡料非常多,皮薄餡靚,難怪每一台客人都有order。海鮮拼盤只係$368,當中大蝦非常新鮮,爽口彈牙,味道鮮甜。亦都估唔到,稻庭烏冬好入味,每一條都有靭度,仲要好索味,又係必食食物之一。另外仲Order咗掛架頂級美國安格斯牛小排、珍珠筍、蔬菜拼盤同埋雜菌拼

而湯底入面非常多配料,越煲越’傑‘,湯底面頭有一浸衣。

另外仲Order咗掛架頂級美國安格斯牛小排、珍珠筍、蔬菜拼盤同埋雜菌拼盤等。

飲品除咗涼茶之外,仲有多款特色嘅Mocktail 同埋Cocktail ,最後我就揀咗洛神花茶熱飲,酸酸甜甜的味道好開胃。

食完真係非常滿足,而且真係好好食,重點係各款食物都好新鮮,下次必定會再試吓其他鍋底。