2021-08-28 334 瀏覽
最近同女朋友睇有咩新餐廳食下時,係人地介紹的情況下知道呢間野,我同佢見到有shakeshake袋時,就好想黎食下,點解呢?因為真係好耐冇去過旅行..我同佢一望到,就諗起個時係泰國食過呢個shake shake海鮮,所以我地就過左黎試下過下癮🥺晏晝都幾舒服,人唔算太多,同女朋友兩個可以慢慢食,我哋最想食嘅當然係嗰個shake shake seafood platter!佢可以揀3、5或者7種海鮮,咁我哋得兩個人,所以少少哋揀咗三種就算~因為都想試吓其他嘢我女朋友鍾意食蝦所以蝦就一定揀,之後仲揀咗蜆同青口!其實三種醬汁都好想試吓,今次就試咗胡椒牛油汁先,shake shake 袋嘅好處真係可以將醬汁撈勻每一樣野,識落真係好滋味,有胡椒又帶點辣辣地,幾開胃!二除咗三種海鮮之外,佢仲會有少少配菜,例如薯仔粟米之後我哋仲叫咗個白酒煮活蜆扁意粉同爆谷蝦,活蜆好鮮甜,爆谷蝦亦都炸到卜卜脆,新鮮炸起係唔同啲,兩樣都幾好味而嘢飲呢一個Rainbow幾吸引到我,七種唔同顏色嘅Mojito,睇你自己鍾意乜嘢類型嘅配搭,無論賣相同飲落都好好,值得一試最後我同我女朋友仲叫多咗個Apple金寶食食埋真係飽到上心口

二除咗三種海鮮之外,佢仲會有少少配菜,例如薯仔粟米

最後我同我女朋友仲叫多咗個Apple金寶食
食埋真係飽到上心口,好滿足呀🥰
冇得去泰國,就真係食住一次頂住癮先,不過喺味道來講呢一間都真係唔錯,值得大家去試吓😄

2021-07-26