2023-07-25 64 瀏覽
今日星期一,為左趕走blue Monday 所以約friend去牛魔打邊爐!一入去就聞到好香嘅牛肉味!身為牛魔王嘅我嗱嗱聲埋位落order!餐廳都幾寬敞,好光猛,店員仲安排咗卡位俾我哋坐!我哋叫咗個安格斯牛頸脊海鮮放題,有得揀兩個湯底,我哋叫咗壽喜燒同豬骨湯底!湯底味道濃郁,質地比較濃稠,但又唔會太過油膩!牛肉肉質鮮嫩又好有彈性,肉汁同湯底混合一齊,點埋生雞蛋一齊食,牛肉會吸收蛋液滑嫩口感同微甜味道,令肉質變得更加柔嫩,更有層次!我哋叫嘅放題套餐仲可以免費追加21款美食,包括各種肉類、炸物、海鮮、溫泉蛋、牛摩飯等等,用QR CODE落單,好方便!難得打一次邊爐,我哋豬、牛、雞都追加晒😂肉質嫩滑,索晒啲湯汁。我哋仲叫咗溫泉蛋,蛋香十足,口感細滑,入口即化!自助區仲有多款丸類、蔬菜、甜品任食任拎!蔬菜方面我哋食咗油麥菜、羽衣甘藍同小旺菜,味道微甘,口感清爽!丸類選擇多到數唔晒,除咗有必食嘅墨丸、芝士腸、獅子狗、魚片之外,竟然仲有韓式年糕食!年糕口感煙韌,仲有流心嘅芝士餡,真係十分邪惡!食咗咁多肉,飽到上心口!但係女人有兩個胃,就算九成飽要繼續食甜品!甜品種類好多,有泡芙、卷蛋、芒果沙冰等

餐廳都幾寬敞,好光猛,店員仲安排咗卡位俾我哋坐!

湯底

食咗咁多肉,飽到上心口!但係女人有兩個胃,就算九成飽要繼續食甜品甜品種類好多,有泡芙、卷蛋、芒果沙冰等等,而我哋就食咗朱古力雪糕。朱古力味勁濃,唔係好假化學味嗰種,又唔會太甜,真係好好食!非常滿足

#牛摩 #放題 #任食 #打邊爐 #優惠 #火鍋 #wagyumore #wagyumoreplus
2023-07-24
湯底