2019-07-19 404 瀏覽
補祝番朋友生日🎂問佢有咩想食佢淨係話唔想食西餐🍽️因為來來去去都係🍝意粉🍕pizza食到好厭, 佢淨係畀咗呢個方向我就叫我自己諗一間餐廳同佢補食生日飯我就醒起係翡翠明珠廣場入面有間叫上海姥姥嘅上海菜無論咩時候人龍都好長,就一於推薦呢間上海店畀朋友!因為長期爆多人嘅原因就約咗朋友早少少時間🕕去攞位,不過去到依然已經有人排隊等,等咗幾個字到我哋都可以入座!由於啲餐飯係補祝我朋友生日所以就由佢發板點菜💋上海炒年糕上海菜其中一款經典,年糕煙煙韌韌配上豬肉粒秘製醬料年糕片吸收曬所有味道精華💋姥姥生煎包熱辣辣生煎包內脆外軟包裏面吸收曬肉汁精華,肉料份量夠大咬落去好多肉汁💋乾扁四季豆四季豆炒得好滋味,帶有少少🧂鹹配上少許肉碎送飯一流💋四川松花皮蛋皮蛋🥚獨有味道配上少少辣係一到開醒胃前菜💋黑醋骨黑醋滲入排骨內帶甜醋味勁惹味,一口一粒排骨做得好淋身好易咬

由於啲餐飯係補祝我朋友
生日所以就由佢發板點菜

💋上海炒年糕

💋姥姥生煎包

💋乾扁四季豆
四季豆炒得好滋味,帶有少少🧂鹹配上少許肉碎送飯一流

💋四川松花皮蛋
皮蛋🥚獨有味道配上少少辣係一到開醒胃前菜

💋黑醋骨
黑醋滲入排骨內帶甜醋味勁惹味,一口一粒排骨做得好淋身好易咬