2023-07-10
之前去台灣試過臭臭鍋之後,一試就愛上😛呢個鍋真係幾時都啱食,就算最近天氣好熱,今晚都捉咗朋友一齊嚟食🤓餐廳環境唔算好大,入到門口都已經坐滿晒,可見人氣好高😝套餐💰119 連飯或粉絲~ 其實都好抵食👍個個鍋嘅材料都好豐富🌸台式麻辣鍋 配粉絲娃娃菜,牛肉片,米血糕,麻辣餃,甜不辣,福州魚丸,龍脷魚,鴨血,沙白,米血糕,大腸,魷魚,老油條,金針菇,炸技竹,王子麵,鳴門巷,青豆角湯底辣度可自行選擇,我都幾中意呢款湯底,陣陣鹵水香+椒麻香,娃娃菜,金菇,王子麵同粉絲完美吸晒湯味,兩幾種口感不同食起來更滋味~ 牛肉片份量比想像中多,其他材料一般都係1-2件~ 但由於材料太多…一定夠食😆🌸蕃茄白豚鍋💰娃娃菜,白豚肉,蓮藕,蕃茄,粟米,香菇,凍豆腐,青豆角,金針菇,炸枝竹,鳴門卷,淮山,木耳蕃茄湯係清甜嘅~唔會太濃,相比麻辣鍋而言偏清淡,但本身材料都偏蔬菜類,食起來感覺好健康~ 🤭🌸 一口臭豆腐💰跟餐+💰4抵試之選😂一小碟4件,好香脆可口,如果再臭d就更正😜
餐廳環境唔算好大,入到門口都已經坐滿晒,可見人氣好高😝
🌸蕃茄白豚鍋💰
🌸 一口臭豆腐💰跟餐+💰4