2021-07-25
餐廳好注重湯底質素, 我地今日叫個左花膠雞煲湯底, 湯就一定要飲! 非常滋味, 香濃嘅湯底, 配搭住紅棗, , 香味濃郁, 飲左三大碗, 都覺得唔夠喉, 打邊爐呢個湯底, 真係冇得輸花膠非常厚切, 咬落去q彈得黎, 就吸滿曬雞湯嘅香氣, 非常滋陰, 另外雞件嘅份量好多, 點一點醬汁一齊食, 滋味無窮餐廳提供嘅蝦醬汁, 真係與別不同, 用蝦嘅精華, 再加在蝦米, 蝦膏組成, 強烈嘅蝦香味, 再加上蝦米, 非常之有趙口, 用嚟點佢嘅稻庭烏冬一齊食, 烏冬滲透著蝦醬汁嘅味道, 非常鮮香金豬拼盤有三種豬嘅種類組成, 最薄切嘅就係西班牙黑毛豬, 入口即溶嘅感覺, 與別不同, 香氣濃郁, 另外就係日本白金豚腩肉, 非常的邪惡, 腩肉脂肪同肉嘅比例非常之均勻, 豬肉嘅脂香大爆發水晶 叉燒包, 同水晶奶皇包, 賣相非常之特別, 晶瑩通透嘅糯米皮, 包裹住奶油, 义燒, 呅落去, 入口煙韌水晶皮, 再之後就有入口即溶嘅餡料, 香味非常正, 加上叉燒包嘅口感非常的特別, 原來打邊爐食呢兩樣嘢, 個感覺都幾mix and match, 讚