1月26日, 車仔麵癮又起喇, 銅鑼灣以至全港最美味車仔麵首推榮記~ 餸料可能會冇乜特別, 但係佢地嘅腩汁湯底必定係我地心目中首選~ 佢地越做越大係有原因嘅~::: 牛腩豬頸肉魚皮餃牛肺米 ::: $31一個4 餸米都係$31, 真係好滿足! 湯底依舊濃香, 令到每樣餸都索晒汁, 非常好味~ 最鍾意食嘅牛肺怕會唔新鮮淋pat pat, 好彩佢呢度內臟野夠新鮮又入味, 牛肺彈牙有牛味, 不過份量就少咗d~ 豬頸肉好彈牙, 少少肥好香口惹味~ 魚皮餃同牛腩都係普普通通, 不過有湯底襯托已加咗唔少分~::: 淨菜 ::: $12都係第一次喺榮記食凈菜~ 估唔到都幾大兜! 菜類少得幾乎無得揀, 多數都係得西洋菜. 出奇地d西洋菜一d都唔老, 仲煮得夠淋, 一咬即斷! 味道精粹絕對係個腩汁湯底!! 腩汁中再混集少少牛腩肉碎, 又香又濃, 用嚟送菜食真係一流~::: 忌廉 ::: $6樽裝汽水配車仔麵, 就如漢堡包配汽水, 同樣係絕配! $6一枝雖然貴咗少少, 不過好能夠為車仔麵畫龍點精!只能再說一句: 我地會再番嚟架!

::: 牛腩豬頸肉魚皮餃牛肺米 ::: $31

::: 淨菜 ::: $12

::: 忌廉 ::: $6

只能再說一句: 我地會再番嚟架!
牛腩豬頸肉魚皮餃牛肺米
淨菜