第一句就要講最重要個句:咁嘅質素唔明點解咁多人排住去食😂😂唔建議去試..今晚有位朋友話次次經過旺中都有間勁排長龍嘅餐廳,想試好耐,所以我地幾個就走左去試試佢。同朋友叫左左3款唔同嘅麵食黎試🍜..1. 醉香雞湯麵 60招牌而且多人推薦嘅醉香雞湯麵當然要試一試佢💁🏻‍♀️湯底偏甜,切雞肉質好鞋口,但勝在咁岩切比我地嘅部位還算有肉,湯裡仲有2粒已去核嘅紅棗,醉味唔香濃,只有個甜字,湯頭好水,食完評價係極之普通之餘,好肯定有其他同類餐廳有更好嘅選擇🙈😂..2. 麻辣醉香雞湯麵70湯底同醉香雞湯麵嘅湯底基本上係一樣,但就多了辣油,因為辣油,價格亦比原味多左$10🤔重點黎喇,麻辣味唔香濃,切雞同樣肉質偏鞋口,酒香味亦唔夠,而本來醉香雞湯係帶甜,配上辣,有小小唔匹配🤔..3. 姬松茸雞湯麵63湯底係普通雞湯,比醉香雞湯小左陣甜味,非常淡口味,切雞同樣肉質偏鞋口,無咩評價,只係覺得似係自己係屋企用雞粉調配嘅湯底🙈加上白洽煮得過老嘅雞肉🤔..4. 蜂巢春卷 32炸皮多過入面嘅料🥲但香口野一定好食嘅..呢間普通得黎無質素,一碗麵入面,我地一樣優點麵講唔出🤦🏻‍♀️🤦🏻🤦🏻‍♂️雞係鞋嘅,湯好水唔香濃唔明點解咁嘅

1. 醉香雞湯麵 60
2. 麻辣醉香雞湯麵70
3. 姬松茸雞湯麵63
4. 蜂巢春卷 32
炸皮多過入面嘅料🥲但香口野一定好食嘅
唔明點解咁嘅質素嘅餐廳咁多人排🙈可能個個都好似我地咁「見咁多人排,肯定有d質素」咁嘅心態而走黎試🙈🤦🏻‍♂️

醉香雞湯麵
姬松茸雞湯麵