2025-05-13 81 瀏覽
“佬麻雀“好得意個名,真係唔知有咩意思?但啲裝修同埋湖水藍色嘅顏色係好吸引我嘅,你會諗到大海,雖則湘菜同大海係冇咩關連,哈哈,淨係鍾意個顏色同埋湘菜咁就入咗嚟喇。室内裝修都有啲特別,有啲靚靚的盆栽,咁當然要打卡影相啦,嗰staff見我咁鍾意,主動提出幫我影相,本來我唔好意思打攪佢哋嘅,但有人主動提出,我就咁同啲盆栽合影咗😃😃今日唔想食飯,講嘅係rice ,於是乎主食就叫咗手工銀絲卷,平時唔多食,鬆軟的麵,扭曲的花纹,淡淡哋都幾吸引。“蒜蓉粉絲焗大明蝦”同“辣椒炒土猪肉”就係呢日的主菜,好多時吃湘菜都會食嘅味餸,蝦够大隻,鮮甜彈牙,粉絲入味,好惹味的一道餸,愛來送銀絲卷啱啱好,而“辣椒土猪肉”係湘菜的經典,豬肉味够香濃,係平時食開的味道。除咗“茉莉花茶”仲有罐裝“可口可樂”和“王老吉”可點,好好吖,因我唔喜歡杯裝可樂。