2021-10-24
Fusion Hong Kong Style Restaurant🍽 Worth Trying❤️..港島區人氣冰室:蘇杭冰室開到黎旺角喇🥳唔講唔知 大有來頭,聽說由五星級Grand Hyatt 酒店前主廚👨🏻🍳 主理既港式Fusion 茶記,係旺角首間五星級3,000呎北歐簡約風冰室,小清新風格正正吸引平日好少食茶記既我去試試👻。餐廳以卡位為主,坐得闊落又舒服。而且可以平民價錢享用扒房🍴 & 甜品Pancake滋味🥞。仲有冰室常餐、首創麻辣菜式、招牌撈丁、招牌滑蛋飯系列,款款都好吸引啊啊啊。ll $158Butchery Pork Loin🐽 嫩滑有質素,配菜都一點不馬虎,滿滿炭燒香:秋葵、黃椒、蘑菇、青瓜ll $48大量肉丁🐽 秘製麻辣醬🌶,麵條索汁🍜 滿有麻香味。ll $60蔥花蝦仁+半肥瘦叉燒🐽,半熟滑蛋🍳 超滑溜。ll $98宇治抺茶💚 梳乎厘班戟🥞 (期間限定)💫,用上法國麵粉、日本牛奶 & 雞蛋製成,有蛋香💛,鬆軟有空氣感。估唔到冰室都食到有水準既Soufflé 好有幸福感🥰。ll $38大量水果切粒,香濃果香味,賣相超吸引😍..今晚一次過係港式冰室試勻:茶記常餐首創麻
港島區人氣冰室:蘇杭冰室開到黎旺角喇🥳
l[炭烤西班牙有機豬鞍扒]l $158
l[麻辣肉丁煲仔麵餐]l $48
大量肉丁🐽 秘製麻辣醬🌶,麵條索汁🍜 滿有麻香味。
l[招牌蔥花滑蛋飯系列]l $60
蔥花蝦仁+半肥瘦叉燒🐽,半熟滑蛋🍳 超滑溜。
l[梳乎厘班戟 Soufflé Pancake]l $98
宇治抺茶💚 梳乎厘班戟🥞 (期間限定)💫,
l[蘇杭滿滿水果茶]l $38
大量水果切粒,香濃果香味,賣相超吸引😍
今晚一次過係港式冰室試勻:茶記常餐首創麻辣肉丁煲仔麵、招牌滑蛋飯、西餐扒類、日式甜品,真係超豐富 大滿足呢。
×××[蘇杭冰室 Jervois Cafe]×××
©旺角豉油街60-104B號鴻都大廈地下9-10號舖