2019-12-21
Fusion × Traditional💫 Chinese Fast Restaurant💕..香港茶餐廳一般都比人感覺老式懷舊 服務不好,今次就想打破傳統觀念,試試非一般 帶新派時尚既茶仔啦。位於K11 有一間環境舒適 寬敞既fusion創意茶餐廳,係由知名大廚👨🏻🍳 Ricky Chef 主理既餐廳,主打多國菜,包括:西式`法式`港式,款式感覺都不錯喔。llHappy Bag Toastie, Scrambled Eggs & Diced New Zealand Beef, Green Salad配 泡沫咖啡 Cappuccino☕非一般飛碟多士,高級版fusion蛋牛福袋三文治🐮🥪, 賣相相當吸引吧。用上有質素既材料:紐西蘭🇳🇿牛肉🐮 肉質嫩滑不韌,配上嫩嫩滑蛋 炒蛋帶有陣陣奶香,多士預先烘脆 至內脆外軟。一同吃 一口咬下福袋很滋味呢。llFreshly Baked Apple Tart配 檸蜜 Honey Lemon🍹成件藝術品 好美❤。即叫即焗 酥皮漲卜卜 層次分明。內層用以又香又甜既Custard💛 包住粒粒蘋果🍎&提子🍇,口感fresh 得黎又夾 賣相亦好呢。..總括而
l[紐西蘭牛肉炒蛋褔袋三文治.田園素菜沙律 $68]l
配 泡沫咖啡 Cappuccino☕
l[酥皮蘋果撻 $58]l
Freshly Baked Apple Tart
配 檸蜜 Honey Lemon🍹
總括而已,平日不吃茶餐廳的我 都覺得這家新派fusion茶餐廳值得一試喔。
環境舒服`坐位闊落 餐廳時尚有空間感,不受催促 可以慢慢靜靜地用餐,正正就係我追求既 亦會令我對用餐感覺大大加分呢。