2018-06-18 270 瀏覽
游完早水,又要去長沙灣整啲野。靈光一閃去深水埗食馳名車仔麵!一條街三間舖,並唔係浪得虛名!上次夜晚食就緊係簡間冇咁多人排。一路篤食咩就食咩,今次等佢開舖,仲唔舒舒服服咁坐低嘆!新啲就新啲,有咩十大必食,岩哂三心兩意既我!又有多款調味醬汁、醃蘿蔔配搭車仔麵。夠哂誠意!我地唔輸蝕,叫左好幾樣係十大必食。果然個牌起到多少作用!其中牛筯、酸齋同魷魚,係食得出比其他車仔麵檔更新鮮,可能客似雲來既關係啦!其他都不過不失!如果要我唯一挑剔既,可能就係湯底。因為文記食材去得快夠新鮮,調味飲品多樣性,已經好正。但湯底就好似一個普通清湯、肉湯。冇一種令人更加有深刻印象既感覺。如果做到好似連鎖雲南米線咁,以湯底都令人一試再試,一飲而盡。可能就係車仔麵既新里程碑,我都好想睇到文記點演譯完美版車仔麵!今次同叮叮食完都好滿意,車仔麵唔一定hea。之後繼續係橫街小店食食食!然後漫步去長沙灣。沿途有你。
一條街三間舖,並唔係浪得虛名!

我地唔輸蝕,叫左好幾樣係十大必食。果然個牌起到多少作用!
其他都不過不失!

沿途有你。

2018-06-16