2021-10-17 203 瀏覽
又喺葵芳呢頭放工 近近地就嚟咗呢間本地薑 聽個名都知夠晒本地 夠晒Hong Kong Style🙊餐廳舖面唔係好大 店員都係一腳踢 見到佢一路工作 一路伸隻手去背脊𢱑痕 真係戥佢辛苦 又戥我個腸胃擔心🥴 今晚叫咗個兩人餐 有兩款小菜 兩碗飯 同兩杯飲品黑椒茄子牛仔骨煲 望落牛仔骨份量唔少 不過都係一般菜餐廳水準 啲牛仔骨乸得太勁😕 牛仔骨下層墊咗茄子 唔怪得望落咁多牛仔骨 雖然有茄子吸油 但係仍然見到大量嘅油😟 呢碟非常重口味 好鹹粟米魚塊 魚塊大概有十嚿咁多 食落口食得出胡椒粉味 但係依然掩蓋唔到陣雪藏味 不過層炸粉唔算好厚 都係一碟好普通嘅小菜😮 粟米汁都算幾好送飯整體成個二人餐又唔算好差 但係又唔算好平 只係叫好正常嘅一餐 唔係特別好推介