2023-07-21 30 瀏覽
啱啱打完風涼涼哋,心血來潮咁拉咗朋友仔去大排檔食dinner~ 呢間小店位於佐敦管街市上面,提供多款港式小炒,唔想煩嘅可以叫套餐set,另外亦有得打邊爐,平日晚上好多客,記得要早啲去呀!每間大排檔嘅小炒王都略有不同,呢度配料包含韭菜、魷魚、蝦仁、腰果、蝦乾等,份量十足,炒得好有鑊氣,而且好入味,配飯一流😍 另外必點黑椒薯仔牛柳粒,薯仔炸至香脆,帶點甜甜嘅蜜糖香氣,牛柳夠細,一啖一粒,嫩滑唔嚡,大人小朋友都適合,搭配少量腰果領到整體口感更加豐富!私心推介菠蘿咕嚕肉,即叫即整,上枱時熱辣辣,炸皮唔算好厚,外脆內嫩,醬汁偏甜,微酸,夠掛,濃稠度適中,食落感覺都幾開胃,仲有洋蔥,三色椒等,無論係賣相定味道都好正!最後要埋個蒜蓉白菜仔中和返,唔會淨係食肉,整體性價比高,會回訪呀🙈