2021-05-06 1382 瀏覽
收工好攰,好想抒發一下就嚟咗呢一間餐廳飲下啤酒食下串燒!!!👍🏻肉類五花腩串都幾肉汁,半肥瘦既腩肉仲相當厚身,帶有脆邊,幾香口。炭燒雞排真係食得出用炭火燒嘅味道,肉質唔會太鞋,呢個價錢來講成塊上,性價比一流。雞軟骨都算大大粒,完全唔會乾到無曬汁,炸粉份量剛剛好。👍🏻海鮮類白鱔係成餐最驚艷到我,肉質鮮美,外皮燒到好脆,內有油脂得來完全唔會覺得膩,重點係無骨、大串、啖啖肉!扇貝唔會太細而且都有咬口,新鮮爽甜。同面頭啲蒜蓉勁夾,又唔會搶過啲味,好惹味!蠔既口味選擇好多,最後揀咗特別少少配搭芝士煙肉。蠔身新鮮,最估唔到係用餐廳用左成塊煙肉包住隻蠔唔係得啲碎!最後我連癡係殼啲芝士都無放過,通通撩晒黎食~ 👍🏻蔬菜類大啡菇保持到正常水準,多汁,仲勝在有隻生蛋係面,成個口味又再昇華咗。茄子一上枱已經俾個份量嚇親,超大條!面頭蒜蓉好多,成條茄子燒得好軟熟,又唔會比調味粉遮蓋曬,仲食到鮮甜味。一絲絲嘅茄子肉好容易就可以用叉吉到!👍🏻👍🏻每碟串燒都唔會好似外面咁重味精,夠味得來調配得宜!(不過當日去到,好多主菜已經售罄,所以只能夠食串燒配啤酒)

👍🏻肉類

雞軟骨都算大大粒,完全唔會乾到無曬汁,炸粉份量剛剛好。

👍🏻海鮮類

👍🏻蔬菜類

👍🏻👍🏻每碟串燒都唔會好似外面咁重味精,夠味得來調配得宜!

(不過當日去到,好多主菜已經售罄,所以只能夠食串燒配啤酒)
  • 燒原條香蒜茄子