2025-02-26
今日去咗旺角東站上蓋嘅moko商場到食椰子雞煲 餐廳嘅宣傳強調呢度嘅湯底係用咗4隻椰子水 而且仲要不加一滴水 佢哋醬料會比較簡單有三款指天椒/沙薑同埋青檸 始終椰子雞都係清清地食 唔需要太多重口味嘅調味料會最食得出雞嘅原汁原味我哋叫咗半隻海南文昌雞 個雞煮五分鐘 仲有漏鬥畀你計時 配椰子水食 雞味好出 而且隻雞肥瘦適中 飲埋啲湯係非常清新 另外叫咗幾款火鍋料肥牛 - 擺盤好似個山咁 食落去不過不失毛肚 - 毛肚非常爽脆 只需要放喺鍋中灼十幾秒就已經食得皇帝菜 - 新鮮乾淨 皇帝菜本身就有去獨特嘅菜味 吸埋鍋底嘅鮮甜味 就更加好味手打蝦丸 - 彈牙爽口 裏面都食得出蝦滑同埋蝦肉 仲有少少蟹子萵筍 - 清新爽口芋頭 - 非常之粉 入口即溶 鍾意食芋頭嘅人必叫麻辣魚皮 - 呢個係我哋餐前嘅小食 如果食得辣嘅人非常推介 個麻辣汁好香 個魚皮非常爽口 仲有啲爽脆清新嘅青瓜 食完啲魚皮之後我哋仲用咗啲汁嚟點毛肚餐廳位置寬敞 有唔少卡位 可以qr code落單 上菜速度都算幾快 所以呢餐體驗都唔錯
另外叫咗幾款火鍋料
肥牛 - 擺盤好似個山咁 食落去不過不失