2018-08-08 86 瀏覽
黎開呢頭,呀媽話想打邊爐,又醒起朋友介紹過呢間既椰子雞好好食,唔好諗喇~!一於黎試下<3 先行過一條樓梯再上到上層先發現,原來呢到好大,而且今晚黎到全場爆滿,但一D異味都冇,而且文青既設計,即刻+哂分呀!!我好中意佢地有個沙薑、辣椒 同 海南青柑桔俾你放落D醬油到,而且夠哂開胃,但最緊要係令到D食物有提鮮既功效。呢個紫菜響"寧",紫菜帶點甜帶點咸,同響"寧"一樣都咁脆,快"十"快食。多一份既紫菜味道,比平時食既更特別~!呢個日本直送野菜籃真係好大份,兩個人食都好似好多,真係好欣賞店家佢地既食物份量一D都唔手軟,而且個湯底夠鮮+上菜本身既甜,真係想講,先look菜再食其他就更好<3佢地既雞係用海南文昌雞,皮夠薄,少油油、唔肥膩 同 d肉夠哂結實。而佢地既湯底係椰子水加椰皇水 同 椰皇肉做湯底,所以特別香甜,而 湯底 同 雞係分開上,水滾後先落雞~!所以雞肉完全吸收湯底既精華。 用佢黎計7分鐘就食得嫁喇煮完之後,湯底唔會話好厚既雞油,整返兩碗飲下湯,滋潤下先~!雞肉煮到岩岩好,夠哂嫩滑,帶濃濃既椰香講完雞就緊係到其仔打邊爐配料喇~!竹笙墨魚卷,口感真係好特別。竹笙索左d湯汁

用佢黎計7分鐘就食得嫁喇

雞肉煮到岩岩好,夠哂嫩滑,帶濃濃既椰香

講完雞就緊係到其仔打邊爐配料喇~!竹笙墨魚卷,口感真係好特別。竹笙索左d湯汁後夠哂爽口,配上新鮮彈牙既墨魚,呢個必點呀!!!

呢個火鍋拼盤,三份豬一份羊,建議先食豬再食羊
,因為羊味真係好濃,一十完,成鍋湯都充滿住淡淡既羊香味~!而且佢地既肉都肥瘦岩岩好,夠哂鮮。同埋我中意呢個拼盤係樣樣都可以試d,兩個人真係食唔到幾多T.T

呢個原隻海南西瓜汁 同 椰青沙冰,真係好透心涼,而且份量勁多,夠哂清甜~!

最後叫多個臘味芋頭煲仔飯,有潤腸同臘腸,一開蓋,臘味既香味四散,唔抖氣都FEEL到佢果陣熱力同香味有幾強!!!飯粒分明,味道岩岩好~!人多呢個都一定要叫呀~~