2019-08-15 1833 瀏覽
今日捐窿捐罅黎到深水埗覓食😋😋想食得清清地唔想咁heavy,又唔想太飽太滯咁🤨上openrice睇發現呢間番茄師兄,幾乎合我地要求喎,咁就一試啦😆一點左右,唔洗排隊,舖頭都坐滿九成人,舖頭光鮮企理,感覺唔錯,播住輕快音樂,唔覺意都哼埋一份😂睇完餐牌,男友食滑一滑番茄拉麵,我原本想叫一貝子,但蜆缺貨😖咁就轉左帶子牛郎番茄上海麵+炒滑蛋$5喇😌😌滑一滑番茄濃拉麵$48🍜兩舊仔番茄,好正既炒滑蛋😍滑牛真係幾好食,爽得黎又稔👍🏻個人認為拉麵硬身左少少,不過男朋友覺得接受到!帶子牛郎番茄上海麵$68+炒滑蛋$5🍜都係例牌兩舊仔番茄😌兩粒帶子一般,好好味既牛脷有七小塊🥰🥰好彩有加錢要炒滑蛋,蛋真係炒得好滑好creamy😆上海麵幾好,煙韌得黎比拉麵稔身,我幾鍾意😏番茄湯底🍅老實講番茄味唔濃既😌淡紅既番茄湯底唔係稀,有少少少少杰身🤣🤣🤣無咩茄肉,偏清淡,但我又係到諗😂分分鐘可能咁先係真番茄煲出黎掛?宜家啲番茄大多數都無咩味架啦😌😌😌如果真係落左茄膏,應該好濃好紅,食完好口渴,所以我諗,係真係真番茄+牛骨煲成掛!?🙈🙈

滑一滑番茄濃拉麵$48🍜

帶子牛郎番茄上海麵$68+炒滑蛋$5🍜