2019-04-08 80 瀏覽
上個星期已拜山,清明正日,男朋友忽然話初一要食齋,百思不得其解,仲專登搵埋間位於觀塘的齋舖話要食齋.我們好早就到左.諗住早D食(因為未食早餐)入到去佢俾左一本MENU,另外有一張放題紙俾我們選擇,我其實好少去素食店但覺得可以有素食放題既餐廳應唔多掛...放題係148元任食2小時,不過選擇就無menu單點多,而單點食物都唔係平, 因一碟份量都好大應該岩一圍枱既朋友~所以最後我倆選擇左任食2小時放題放任一下~竹笙腐皮卷:👍推介~好香口,但唔覺得熱氣黃金蝦多士 :不過不失蓮藕腐竹忟鮮冬菇:推介👍忟得入味,材料質素ok 都算新鮮黑松露系列 我就一般般,覺得冇咩特別不多加評價但值得一提係個燒賣,一向酒樓點我都唔喜歡點燒賣因覺得肥淋淋好油,所以起初男友點了一粒,試左一啖佢口感少少好似糯米包咁又唔滯, 又幾好味所以再有encore~甜點桂花桃膠雪耳 - 麻麻地紅棗桂圓蓮子露 - 味道調較得可以既,好潤喉紅豆椰絲大福 - 外層硬硬地,紅豆偏少特別的一個炒飯:紅菜頭炒飯,幾fresh,味道不錯但紅菜頭好少,配料跟飯比例唔太岩咁同埋記得呢個要襯熱食先好味~菠蘿咕嚕蝦:味道好開胃,整得好神似,好特別!消費1

我們好早就到左.諗住早D食(因為未食早餐)

所以最後我倆選擇左任食2小時放題放任一下~

竹笙腐皮卷:👍推介~好香口,但唔覺得熱氣
黃金蝦多士 :不過不失

蓮藕腐竹忟鮮冬菇:推介👍忟得入味,材料質素ok 都算新鮮

黑松露系列 我就一般般,覺得冇咩特別不多加評價

甜點
桂花桃膠雪耳 - 麻麻地
紅棗桂圓蓮子露 - 味道調較得可以既,好潤喉
紅豆椰絲大福 - 外層硬硬地,紅豆偏少

菠蘿咕嚕蝦:味道好開胃,整得好神似,好特別!

消費148+10%=163一人