2021-01-12 458 瀏覽
如果大家黎淺水灣 個人認為Sip Song係其中一間必去的泰式餐廳位於淺水灣沙灘旁邊 環境舒服裝修美觀食物質素更異常地高質 真的十分推薦👍🏻.🔸𝐑𝐨𝐭𝐢 𝐊𝐨𝐫 𝐌𝐮𝐮 𝐘𝐚𝐧𝐠 𝐏𝐫𝐢𝐤 𝐏𝐨𝐰 $𝟗𝟓🔸成餐最impressive的一道菜式 店員強烈推薦亦係我第一次係泰國餐廳食到呢款菜外表望落好似pizza 其實係roti pancake 口感煙韌上面鋪上BBQ豬頸肉粒同塗上chili jam 很特別的配搭!.🔸𝐌𝐮𝐞𝐤 𝐘𝐚𝐧𝐠 $𝟗𝟓🔸Muek Yang即係炭烤魷魚串魷魚新鮮 烤到剛剛好 相當不錯附上的青辣椒汁 蘸魷魚食勁惹味.🔸𝐌𝐨𝐨 𝐒𝐞 𝐊𝐫𝐨𝐧𝐠 𝐍𝐚𝐚𝐦 𝐏𝐥𝐚 𝐖𝐚𝐚𝐧 $𝟏𝟗𝟓🔸另外一道必點菜式 - 豬肋條份量足夠三至四人 食落外酥香內軟腍 味道酸酸甜甜 很開胃.🔸𝐒𝐢𝐩 𝐒𝐨𝐧𝐠 𝐏𝐡𝐚𝐝 𝐓𝐡𝐚𝐢 $𝟐𝟏𝟎🔸味道不過不失的 phad Thai蝦的份量真的不少 亦幾新鮮 但覺得有點over-priced 建議大家可以試下其他特別的菜式😂
位於淺水灣沙灘旁邊 環境舒服裝修美觀
食物質素更異常地高質 真的十分推薦👍🏻