2014-05-23 2041 瀏覽
身為日食愛好者,壽司食到厭,換下口味食下呢期開到成行成市嘅拉麵。加上之前收到張圖見到碗麵山咁高,終是決定要泥混亂朝拜。雖然不算難搵,但以兩位路痴泥講,用Gps絕對會快好多。大約七點多八店行到,曾一度動搖去隔離印度小店,但最後都直入混亂。咦?泥食評話閒閒地等半粒鐘,入到去竟然仲有得揀位。店內坐位不算多,應該廿多位啦。食拉麵緊係坐吧枱啦,諗都唔洗諗。點單紙保持日風拉麵部入都係日文,雖然不難估,但如果有中文就會更易明。枱上有溫馨提示三倍野藥唔係個個都食得哂。為左唔想浪費咁多,兩人討論左陣就決定要混亂全入,除左野菜兩倍其他一倍。傾左約幾個字計,拉麵到了 。冇想像中山咁高,但都已經好多野。食呀食,食左好耐仲食緊芽菜未見傳說中的扁拉麵。芽菜同筍都好多,對野菜著迷嘅我真心滿足。初頭芽菜同面果層湯會有點淡,但食到底都幾咸。玉子perfect﹐扁麵十分有咬口好煙un。背脂先生同叉燒肥美甘香,但略嫌太肥膩。冇撈均大蒜同芝士,食完個口真係好重蒜味。但芝士浸湯有點咸,早知走芝 。拉麵整體不錯,食完傾左陣店員亦無面色。出到去埋單,約九點, 嘩原來條龍排到門口仲要賣哂,我地真係好彩。埋完單見到佢啲外賣幾得意

傾左約幾個字計,拉麵到了
拉麵整體不錯,食完傾左陣店員亦無面色。出到去埋單,約九點,
嘩原來條龍排到門口仲要賣哂,我地真係好彩。
埋完單見到佢啲外賣幾得意,買左個黑蒜拉麵俾爸爸。冇留意有冇餸,好似冇,多謝$63。
今次朝拜不過不失。都算好味,但價錢實在略貴,試過未必會再來。店內除左洗碗姐姐,大部份店員都是好有禮貌的年青人。

未必再來,但混亂加油
2014-05-22