2017-04-22
是咁的 話說小弟同女友朝早11點左右係深水步行街 由於未食早餐 覺得好肚餓 便四圍搵野食 咁岩聽到開閘聲 便應聲望過去就見到呢個俾攤檔遮住既小店 呢間小店驟眼睇都無咩特別 我同女友行去坐低 便開始叫野食 分別係麻辣牛肉(小辣) 辣度分大中小 滷水豬大腸 同埋 鴨肉腩肉米台目 米台目係一樣類似銀針粉但幼同短身d 全部由老闆每日新鮮人手製做 食落去 較軟 一咬就碎 連方魚肉碎既湯底 作早餐 十分好 鴨肉較似南京鹽水鴨清淡版 帶有鴨味 但無鴨騷味 腩肉 似譚仔 但佢係半肥瘦 岩岩好 唔會得肥膏 麻辣牛肉 我個人覺得還好 但女友覺得麻麻 麻辣味似譚仔涼抹木耳汁既咪 肉比較嫩 但肉味較少 豬大腸我覺得有驚喜 佢味道唔太濃 滷水汁岩岩好 豬腸洗得乾淨 食落唔會老 仲有大腸味 中意食豬大腸既朋友一定要 食完呢3樣野 飽到拍肚皮 100蚊左右 行開深水步既朋友 可以一戰 下次再搵下隱世小店食