2020-08-07 1317 瀏覽
真係好食到想喊嘅水煮魚!🐟大家都在家抗疫期間,只好叫外賣(熊貓嗰間)。第一次幫襯呢間餐廳,熊貓個外賣Menu都好多選擇,讓我有抉擇困難症嘅人揀咗好耐,但是,結果是非常完美的!第一,水煮魚我揀咗桂花魚,原條魚上(有頭有尾)。魚肉超滑,魚起了骨,沒有碎骨!夠香夠辣夠麻,飲了啖湯不太鹹。點解我話好食到想喊,因為連外賣都可以食得出,唔單止好味,仲要食得出廚師👨‍🍳有好比心機煮!真係好好味呀!(仲有,大豆芽和薯粉份量都好generous, 不像其他水煮魚餐廳,連大豆芽和薯粉都慳)第二,麻辣魚春煲。好食到無言!我建議食之前可以將啲魚春浸一浸落啲辣油/湯。由於啲魚春係有炸過,加上魚春本身係凹凸不平,超級掛湯。好食!第三,麻辣青瓜。不太辣,食水煮魚必備(解辣)一定會再次幫襯! 廚師,請繼續保持水準!👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼(由於係嗌熊貓外賣,冇得當面在餐廳讚賞食物,結果我忍唔住打了個電話去餐廳同佢哋講話佢哋廚師煮嘢食真係好好味呀!😋😋😋)
真係好食到想喊嘅水煮魚!🐟

大家都在家抗疫期間,只好叫外賣(熊貓嗰間)。

第三,麻辣青瓜。不太辣,食水煮魚必備(解辣)

水煮魚配粉條(桂花魚)
麻辣魚春煲
2020-08-07
外賣送餐
水煮魚配粉條(桂花魚)
麻辣魚春煲
  • 水煮魚配粉條