2020-07-07 490 瀏覽
7點黎到已經差不多冇位,因為地方真係一眼晒,而且座位唔多。所以老闆娘就幫我地即刻加張檯仔,雖然迫d,但我相信大家都唔會介意嘅。餐牌唔算多野揀,但小店就是如此,專心做到自己拿手嘅就可以。我老公叫左壽喜燒火鍋$98包括有安格斯肩胛牛肉(100g)日本空運新鮮雞蛋1隻白飯 ->轉烏冬火鍋有蛙蛙菜,冬菇,金菇,豆腐同魚腐年糕牛肉D紋路好靚,份量都唔少另外追加牛舌芯(100g) $48份量又係唔少我地轉左烏冬,唔sure駛唔駛加錢,不過好surprise個烏冬係讚歧烏冬,仲要份量唔少。牛屋三色定食(配有蜆肉麵豉湯同味付螺肉)$66三色即係有牛肉碎、類似吉野家牛肉飯嘅洋蔥炒牛肉同慢煮牛其實三樣都好食,特別係慢煮牛,半生熟嘅狀態我最like而且老闆娘落單都會問我地駛唔駛加飯,我話正常ok,其實我諗下次都加飯,因為實在太好味,我同老公都爭住食。蜆肉麵豉湯係成隻蜆肉連殼,有heart~因為得一個老闆娘負責樓面,所以佢都好忙,但加水都會親自做返。另外因為廚房得一個人,所以等餐會耐少少,要俾少少耐性~總之今餐我地好滿意~
餐牌唔算多野揀,但小店就是如此,專心做到自己拿手嘅就可以。

我老公叫左壽喜燒火鍋$98
包括有安格斯肩胛牛肉(100g)
日本空運新鮮雞蛋1隻
白飯 ->轉烏冬

火鍋有蛙蛙菜,冬菇,金菇,豆腐同魚腐年糕

牛肉D紋路好靚,份量都唔少
另外追加牛舌芯(100g) $48
份量又係唔少

牛屋三色定食(配有蜆肉麵豉湯同味付螺肉)$66
三色即係有牛肉碎、類似吉野家牛肉飯嘅洋蔥炒牛肉同慢煮牛
其實三樣都好食,特別係慢煮牛,半生熟嘅狀態我最like
蜆肉麵豉湯係成隻蜆肉連殼,有heart~

2020-07-02