位於深水埗汝州街嘅桂月,主打中西融合菜、手工啤酒🍺及特色雞尾酒🍸餐廳裝潢走美式工業風格🇺🇸配埋別具格調嘅音樂,成個氛圍好啱情侶或好友共餐✨今次我同友人就一齊食左個二人套餐,而家諗番起都好想再ENCORE啊🥹💕🥗凱撒沙律 🟡🟡🟡🟡⚪️(4/5)蔬菜爽脆鮮甜‼️麵包粒又充滿住蒜蓉牛油香🧄,再加埋煙肉粒🥓同芝士碎🧀正🤤🫶.👨🏻‍🍳廚師精選餐湯 🟡🟡🟡🟡⚪️(4/5)是日嘅廚師精選係蔬菜濃湯,賣相、口感同味道都唔錯,一啲都唔馬虎😚👍.🐟香煎比目魚配日式燒汁 🟡🟡🟡🟡⚪️(4/5)比目魚扒封煎得非常好🥹表面香脆而內裡嘅肉質滑嫰得很且帶淡淡魚油脂香😋💕日式燒汁調配得好滋味,令條魚嘅味道再昇華‼️.🍴黑松露雜菌義大利飯 🟡🟡🟡🟡🟡(5/5)嚟個飯我真係好鍾意🥹♥️氤氳住黑松露嘅香氣,每一啖都係濃郁嘅芝士、黑松露同雜菌嘅味道。另外值得一讚嘅係煮得好好,唔會太濕或太乾,有水準!.🍎焗肉桂蘋果脆曲奇配雪糕(需另加$30) 🟡🟡🟡🟡🟡(5/5)我嚟個蘋果迷表示好得啊🥹👍❗️ 經長時間蜜漬的青蘋果味道被昇華,再加上肉桂粉帶比舌頭嘅刺激令成道甜品嘅風味達到完美境界✨犀利‼️/店舖名稱 Restaurant Name:桂月 Gw

🥗凱撒沙律
👨🏻‍🍳廚師精選餐湯
🐟香煎比目魚配日式燒汁
🍴黑松露雜菌義大利飯
[推介程度] 🟡🟡🟡🟡🟡(5/5)
🍎焗肉桂蘋果脆曲奇配雪糕(需另加$30)
[推介程度] 🟡🟡🟡🟡🟡(5/5)
店舖名稱 Restaurant Name:
桂月 Gwai3 Jyut6

店舖地址 Restaurant Address:
深水埗汝州街75號地舖
G/F, 75 Yu Chau Street, Sham Shui Po

營業時間 Opening Hours:
⊿星期一至三 Mon to Wed 15:00 - 23:45
⊿星期四至日 Thur to Sun 15:00 - 23:45, 00:00 - 03:00
廚師精選餐湯
凱撒沙律
香煎比目魚配日式燒汁
黑松露雜菌義大利飯
焗肉桂蘋果脆曲奇配雪糕(需另加$30)
2023-01-11
廚師精選餐湯
凱撒沙律
香煎比目魚配日式燒汁
黑松露雜菌義大利飯
焗肉桂蘋果脆曲奇配雪糕(需另加$30)
  • 焗肉桂蘋果脆曲奇配雪糕