喺深水埗食完lunch,意猶未盡,打算去cafe食二餐⋯⋯講下笑咋,邊有咁大個胃,淨係諗住飲返杯~深水埗cafe多就係人都知,有幾間仲有啲個名已經好特別嘅飲品,成功吸引我哋嘅注意。最後決定入嚟呢間坐坐,飲下佢嘅特色飲品。當時係平日3點幾,鋪頭人不多,可以慢慢揀位坐。我哋捨棄咗舒服又文青嘅室內座位,揀咗門外面2張露營櫈就坐。門外仲有個好靚嘅粉紅色郵筒,寫住星期一,唔知係咪真係會喺星期一幫人寄信呢?言歸正傳,我哋係畀Signature Mocktail所吸引而嚟嘅,皆因佢哋啲名太特別,唔問店員根本唔知係咩嚟,哈哈!朋友叫咗杯「時間太短!自己諗啦」($58)係牛油果奶昔加一shot Espresso,賣相非常吸引,飲起嚟味道幾特別!鍾意牛油果嘅朋友不能錯過!我就叫咗杯熱杏霜朱古力,唔好諗錯,我唔係壞人!只係真係好鍾意飲杏霜嘅良好市民~加埋冇得輸嘅朱古力,又點會唔好飲呢!如果茶餐廳都有,好似幾好咁喎~
喺深水埗食完lunch,意猶未盡,打算去cafe食二餐⋯⋯
講下笑咋,邊有咁大個胃,淨係諗住飲返杯~

最後決定入嚟呢間坐坐,飲下佢嘅特色飲品。
當時係平日3點幾,鋪頭人不多,可以慢慢揀位坐。

我哋捨棄咗舒服又文青嘅室內座位,揀咗門外面2張露營櫈就坐。

唔問店員根本唔知係咩嚟,哈哈!
朋友叫咗杯「時間太短!自己諗啦」($58)
鍾意牛油果嘅朋友不能錯過!
時間太短!自己諗啦

我就叫咗杯熱杏霜朱古力,唔好諗錯,我唔係壞人!
只係真係好鍾意飲杏霜嘅良好市民~
2022-07-07
時間太短!自己諗啦