2019-08-22 368 瀏覽
深水埗多美食食係人都知㗎啦!今個晏晝去咗間日式小店,店舖雖小但係入面嘅裝修都花心思。就以牆上嘅掛畫為例,都唔係普通掛兩幅畫喺牆上,而係經過深思設計畫出嚟嘅畫!呢度嘅午市套餐有前菜、湯、同埋煮食。湯係魚肉豆腐味噌湯, 用料十足,有蜆,又有豆腐。味噌湯濃郁, 又唔會太鹹,好飲!濃醇汁煮雞肉 ($68)賣相吸引,有紫菜,又有飯素! 雖然雞肉望落有好多汁煮出嚟,但係汁嘅味道同一般嘅醬汁有啲分別,同埋雞肉好稔身。讚岐豚肉湯烏冬 ($78)豬骨味湯底比較淡,但係豚肉煎得好香,接近香脆可口的口感,不過煎得有啲過咗火,燶咗啲!烏冬麵質煙韌適中。不過不失!要留意,呢度收加一服務費,呢個價錢喺同區嚟講算係比較貴,我會期望更好食囉!

呢度嘅午市套餐有前菜、湯、同埋煮食。

濃醇汁煮雞肉

濃醇汁煮雞肉 ($68)

讚岐豚肉湯烏冬

讚岐豚肉湯烏冬 ($78)

讚岐豚肉湯烏冬