餐廳: 金豪酒家
資訊:

2021-05-02 328 瀏覽
同朋友去逛深水埗,正思量去邊食晚飯好,就見到呢間食店嘅菜式相幾吸引,就決定入去試一試!店內光線充足,枱與枱之間有足夠距離,唔怕隔離聽到你講乜。今晚叫咗五道菜砂煲生啫鮮雞雜上菜方式很有特色,伙記左手拎住一個熱烘烘嘅吉砂鍋,右手拎住一碟已熟嘅雞心,腸,肝,腎,薑,蔥和蒜,伙記將這碟雞雜大雜燴倒進砂鍋內,再炒數分鐘俾我哋食,味道唔錯!芥辣牛柳粒呢道菜會令你食到唔停口,牛柳粒細細粒好咬口,每粒牛柳粒都沾滿厚厚芥茉醬,好惹味,還配上脆脆的合桃,正!啫啫通菜熱呼呼嘅通菜,即叫即炒,嚟到枱再倒入砂煲炒炒炒,香味撲鼻,咬落爽口!紅燒BB鴿鍾意食乳鴿嘅你,怎能抵抗得到牠的厚肉脆皮呢?!米綱蝦春卷條條金黃色,賣相吸引!食落香口好脆!再配埋個酸酸地嘅汁中和下,好美味呢!
店內光線充足,枱與枱之間有足夠距離,唔怕隔離聽到你講乜。
今晚叫咗五道菜

砂煲生啫鮮雞雜

芥辣牛柳粒

啫啫通菜

紅燒BB鴿

鍾意食乳鴿嘅你,怎能抵抗得到牠的厚肉脆皮呢?!

米綱蝦春卷