2017-11-17
翻學前,同朋友黎銅鑼灣行街!梗系要食埋野先翻學嫁啦!我地即刻search下有咩野食先!見啲人話呢間餐廳環境好正,食物都好有水準,同埋好平,就決定黎試下啦!黎到呢度,果然冇失望啊!高層位置,入面望出去嘅環境好靚!雖然我地唔係坐窗邊位置,但都覺得環境好開揚好舒服!我地見都逐漸多客人啦,就快啲揀好野食!我地兩個都揀左午市定食套餐!我揀左前菜:秘製麻辣木耳、主菜:台灣紅燒牛肉配麻醬麻辣涼拌麵、飲品:盤栽珍珠奶茶朋友揀左前菜:麻醬麻辣手撕雞、主菜:台灣香辣三杯雞配珍珠飯、飲品:愛文芒果沙冰倒插雪碧秘製麻辣木耳嘅秘製汁酸酸地,好開胃!呢碟前菜雖然系麻辣,但唔太辣,因為咁樣就唔會搶左你個味覺,之後食其他野時就食唔出辣味嚕!好細心啊!另外,木耳好爽口!紅燒牛肉配麻醬麻辣涼拌麵嘅麻醬味好出,而且系甜甜地,幾特別!有埋青瓜絲系面,超級清新嘅配搭!紅燒牛肉嘅汁都幾辣嫁,但又唔會太鹹同太油!另外,仲可以用黎撈好彈牙嘅涼拌麵,好好味!牛肉整得好捻!而且我真系勁中意啖啖肉嘅感覺!冇咩肥肉真係好正啊!盤栽珍珠奶茶嘅盤栽系oreo碎黎!唔會好大粒,飲時都會飲到oreo碎,好香,有多重口感!珍珠奶茶唔會好甜,撈埋裡面嘅
前菜:秘製麻辣木耳
主菜:台灣紅燒牛肉配麻醬麻辣涼拌麵
飲品:盤栽珍珠奶茶
前菜:麻醬麻辣手撕雞
主菜:台灣香辣三杯雞配珍珠飯
香辣三杯雞配珍珠飯嘅辣度都系好高!嗜辣嘅朋友,可以試試!而三杯雞嘅肉質好滑嫩,索左啲汁,好入味!飯亦整得岩岩好!好香,果然系珍珠米!粒粒分明啊!
飲品:愛文芒果沙冰倒插雪碧
愛文芒果沙冰倒插雪碧!超好飲!超好飲!超好飲!芒果味未放到面前已經聞到好香好重味!開頭仲驚mix埋會唔會攪肚痛,好奇怪!但原來我咁覺得仲奇怪,因為好match啊!沙冰唔會好凍,慢慢溶開,好快就可以飲到,但就算溶左亦唔會冇曬味!調味剛好!perfect啊!
總括黎講,系一間平靚正嘅餐廳!見好多人都揀食hotpot麵,下次會再黎食,勢要試埋佢啲火鍋麵啊!