2021-03-18 89 瀏覽
上星期家人生日,Book 左呢間The Captain’s House,因為想試Seafood Platter(Shake Shake海鮮包)。上到去先發現原來幾年前黎過,係食生蠔,之後就一直無黎過🙈🙈我地叫左一份crab cake、Seafood Platter、墨魚汁鮮魷魚八爪魚🐙飯、西班牙黑毛豬肉同一份apple pie。Seafood Platter:海蝦幾好食,個sauce唔錯,蒜蓉味好重同埋有好多薯仔😅🦀 cake同墨魚汁鮮魷魚八爪魚飯:份量較細,但兩樣都唔錯。crab cake 蟹肉多而且夠新鮮,口感豐富,但略為油左少少;墨魚汁鮮魷魚八爪魚飯呢個好食,如果份量可以多少少就好…調味適當剛好,食落配合洋蔥咬十足口,另外配上半生熟八爪魚,味道新鮮,令人驚喜!!❤️👍🏻西班牙黑毛豬肉呢個就相當失望,黑毛豬肉過熟,味道淡,而且都切得比較簿身。果然都係食番海鮮比較好。。 apple pie其實唔算差,不過一直好後悔無叫到cheese cake,下次一定要試!

2021-03-10
慶祝紀念