2020-11-03
之前聽朋友講過話captain house個海鮮shake shake袋好好食,一直都好想去試,但係冇機會,book都難book,今次終於食到啦!🔺Louisiana Crab Cake 路易斯安那特色蟹餅 ($98)見到咁多人叫就諗住試下,但唔算特別驚喜,佢係蟹肉拆出嚟再砌返蟹肉塔嘅形狀,雖然的確係啖啖蟹肉,有少少鮮味嘅。但略嫌乾身,可以加多d醬或者多d層次。點完先見到有夏威夷醃海鮮(Hawaiian-style Poke),早知叫呢個!!佢d三文魚好似勁正,仲要係限定。//必點!// 🔺Seafood Platter 海鮮袋 ($398/3款海鮮) - Cajun Garlic Butter 卡薑蒜蓉汁 餐廳無介紹錯,果然呢種醬汁少少辣得嚟帶蒜蓉香味,係signature source。 今次揀咗蝦、蜆同青口,每款都大大粒蜆肉飽滿,唔係攞勁cheap嗰啲海鮮嚟hea你,幾好~仲有其他配菜,粟米薯仔同埋腸仔,當中粟米吸曬啲汁,所以係最好食嘅配菜。🔺Grill Scallops Spaghetti 香煎刺身帶子意粉 ($165)粒帶子好正,食過最好食,沒有之一。生熟度岩岩好,大粒飽滿、
//必點!//
粒帶子好正,食過最好食,沒有之一。生熟度岩岩好,大粒飽滿、用叉輕壓落去仲Q彈Q彈。反而個意粉就唔係咁啱我口味,類似肉醬意粉,但係偏酸嗰種。
🔺Apple Pie with ice-cream ($88)
好多蘋果粒粒,個量好豐富,而且唔會太甜。最驚喜係個曲奇皮,食得出咗好多牛油,超級香,最後配個微苦的朱古力雪糕。
服務方面waiter好貼心,食完主菜意粉都會幫你換一次碟,所以檯面非常乾淨,又成日幫我哋加水,服務好好~大概有機會就再食多次