2020-11-24
依度有成25款生蠔品種比你揀🤩而且仲有好多唔同嘅海鮮刺身選擇,根據自己喜好去揀選自己啱食嘅seafood platter呀😍又或者叫店員推薦比你都得嫁💁🏻♀️-生蠔我地total食咗5款,佢地會已經排好由淡到濃味嘅次序方便我地順住咁食👍🏻我就幾鐘意honey point, Gillardeau, Majestic三款😋仲有活赤貝都好正呀!另外我超鐘意依個紐西蘭深海龍蝦仔🦞佢既肉會好似甜蝦咁半透明但大隻好多,而且好有口感好好食嫁🤤-另外我地仲食咗個清酒蒜蓉煮活蜆湯,蜆肉未至於好肥美但都算大隻,配埋個湯都好飲😚最後雖然佢哋主打係海鮮,但係個意粉都煮得幾彈牙有嚼勁,所以大家如果淨食生蠔刺身會唔飽嘅話,都可以最後叫個pasta墊肚呀🤣-Oysters:- Chile Montt (Chile) - stardard $36- Honey Point (US) $34- Lambert - No. 2 $42- Majestic - No. 1 $52- Gillardeau - No. 1 $52紐西蘭深海龍蝦仔 $88北海道帶子 $38北海道活赤貝 $78清酒蒜蓉煮活蜆湯$238細鵝肝意粉
Oysters:
- Honey Point (US) $34