2019-08-03 1224 瀏覽
好鍾意食日本餐的我,今日就去佐敦七福神和食亭食了,呢度都幾特別㗎!首先就喺樓下門口有位侍應生招呼你,然後要上一層樓上食嘅!佈置都好有日本feel😊望落去其實好似好狹窄,但坐落都舒服嘅!而且仲好旺場㖭!我哋就配合七福神呢個名😂就叫咗七樣食物及飲品😂😂首選👍石頭香辣海鮮手打烏冬~~😋海鮮豐富又新鮮👍湯底味道濃郁,飲完一啖真係要再飲多幾啖,味道令到你大開胃口呀!酸酸辣辣。大蒜牛油燒銀鱈魚~~銀雪魚好新鮮,入口好滑,有魚鮮味,蒜蓉 都好大個,食完唔會口臭㗎😂😂芝士焗天火蠔~~嘩!雖然得三隻!但好大隻,個面鋪滿芝士,還以為隻蠔好細細啦!原來好大粒!而且都好鮮味,個汁係可以送一碗飯!味道濃郁好滑。三文魚親子丼(大)~~親子丼原來真係好大碗呢!鋪滿三文魚🐟🐟側邊就大大粒魚子伴碗!飯比較淡口咗啲,好像不是日本醋飯 😂不過再配埋魚子大大粒鹹鹹地食落又ok喎!士多啤梨煙三文魚果醋沙律~~以為有啲沙律食會好啲啦!竟然成晚呢個就最差,因為煙三文魚好鹹,士多啤梨又好酸,所以有少少失望。😂😂荔枝香桃梳打和青蘋果雲呢拿奶昔前者飲品清甜爽爽,後者飲品好香蘋果味😋石鍋香辣海鮮手打烏冬$88海鮮大大隻選材新鮮成隻小龍蝦大

我哋就配合七福神呢個名😂就叫咗七樣食物及飲品😂😂

首選👍石頭香辣海鮮手打烏冬~~😋

大蒜牛油燒銀鱈魚~~

芝士焗天火蠔~~

三文魚親子丼(大)~~

士多啤梨煙三文魚果醋沙律~~

荔枝香桃梳打和青蘋果雲呢拿奶昔

前者飲品清甜爽爽,後者飲品好香蘋果味😋

石鍋香辣海鮮手打烏冬$88

海鮮大大隻選材新鮮