2021-07-27 154 瀏覽
Happy Friday老公放假帶我去尖沙咀厚福街H8度食好嘢! 老實講我第一次嚟呢幢大廈食嘢,原來呢度有好多間餐廳,下次可以再嚟搵食喇! 老公話今日食海鮮,我心想! 天氣咁熱難道去食蒸氣海鮮😅!估錯! 我哋去咗18樓嘅The Captains house 食,電梯有個可愛的龍蝦Logo! 好易認!餐廳環境好舒適! 有外國餐廳的感覺! 適合一邊嘆一邊傾計! 侍應生好親切有耐性咁講解同推介manu內的食物!終於有得食, 頭盤是爆谷蝦! 搞鬼外型模仿戲院爆谷! 炸得鬆脆的外皮包着爽口蝦仁,再配合茄汁、芥茉和他他醬!絕配! 令頭盤更開胃!主角是shake shake海鮮袋! 這個食法是新奧爾良引入, 先選定海鮮數量,然後醬汁有三款選擇!放入一個大袋shake shake, 一開袋香氣撲鼻! 濃濃的蒜香加上檸檬汁的清新,令人食指大動! 食材新鮮! 海鮮袋內除了海鮮,另有玉米,西式腸和肉丸! 材料豐富!侍應生好主動過來替我們合照!加分!然後我自己選了個墨汁鮮魷魚,八瓜魚意大利飯自私食!估唔到魷魚份量很多,墨汁加上口感獨特的意大利飯!配合得很好!已經吃得很飽,仍然意猶未盡,再點一個法式燉蛋! 烤得

已經吃得很飽,仍然意猶未盡,再點一個法式燉蛋! 烤得跪跪的焦糖,加上軟綿綿的燉蛋!令人吃了有幸福的感覺⋯⋯充滿電繼續努力工作!