2023-05-08
今日放假同朋友喺將軍澳海邊散步,行完Donki之後就搵嘢食,見到依間居酒屋裝修幾有日本🇯🇵feel,就一於入去試吓餐廳而家仲做緊清酒任飲,有興趣嘅朋友可以試吓,就算假日都有啲dinner set,性價比一流✨緻.極上刺身丼定食$218所有定食已包括漬物,湯,沙律,和菓子,刺身別有左口魚,油甘魚,帶子,劍魚,三文魚,三文魚籽,油甘魚油脂含量適中,入口味道帶有香滑魚鮮味,帶子鮮甜同爽口,三文魚油脂豐富,左口魚油脂爆發,入口即溶,丼飯溫度適中,帶點香醋嘅味道✨和菓子跟餐嘅甜品都好有驚喜,和菓子外皮煙煙韌,拌碟嘅紅豆🫘,煮得好淋,味道唔會過甜✨蒲燒鰻魚丼定食$158鰻魚非常厚肉,啖啖肉,食得出鰻魚本身嘅鮮味,鰻魚肉質亦都比較重油脂感,細魚骨好少,鰻魚汁亦都好惹味✨牛舌芯$68做得好出色,師傅火候控制得非常好,燒得好香口,而且充滿肉汁,牛舌顏色仲好粉嫩,非常厚切,爽口彈牙,一啲根都無✨日式炸鮮奶$88表皮炸得好香脆,鮮奶味好濃,食完唔會覺得好油膩,同埋雲呢拿雪糕一齊食,味道更加突出
✨緻.極上刺身丼定食$218
✨和菓子