2022-04-26 29 瀏覽
尋日去左淺水灣打卡,平日再加上封左沙灘真係比較靜,可以盡情咁打卡,打完卡就順便係商場覓食,當徬徨緊食咩好既時候,突然遠處傳來陣陣燒烤味,我地行過去睇下,原來呢間餐廳係食備長炭燒烤的,於是就立即搵位坐低,午餐價錢也很親民,價錢由$158起。備長炭M5和牛澳洲穀飼M5和牛肉色粉嫩,師傅控制時間得宜,肉質軟腍又有咬口,脂肪平均又juicy,套餐配麵豉湯、沙律同白飯/烏冬。備長炭燒鰻魚鰻魚燒得好香脆,肥美甘香,肉質鮮甜幼滑,有少許幼骨,套餐配麵豉湯、沙律同白飯/烏冬。特上碎蔥拖羅丼 拖羅蓉份量都幾足,舖滿整個飯面,魚肉夠新鮮,口感軟綿。牛油果沙律 沙律超大份,真的有點嚇親,沙律菜好新鮮,面頭鋪滿牛油果,再灑上芝麻同菊花瓣點綴,增添好多色彩,沙律汁少甜微酸,增添食慾,跟餐配素加洲卷。

備長炭M5和牛

備長炭燒鰻魚

特上碎蔥拖羅丼
拖羅蓉份量都幾足,舖滿整個飯面,魚肉夠新鮮,口感軟綿。

牛油果沙律