2021-11-05
📌螢火~尖沙咀呢個禮拜去咗尖沙咀新開嘅日式餐廳🤩位置都幾隱蔽 位於希爾頓大廈嘅地庫主打鐵板燒同壽司 所以都分開咗兩個區域地方都幾大 仲有幾間獨立房😗見到鐵板燒都幾吸引 有機會再嚟試吓氛圍都係比較昏暗 很有情調🌹店內仲有得玩電子天燈寫低願望 可以即時投影返係牆上 幾適合慶祝使用🎉午市時間人流都唔算好多 留意番係地庫電話係收唔到的侍應服務態度都不錯 唯一係壽司吧嘅師傅服務有待改善😇1️⃣ 午餐壽司定食 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗦𝗲𝘁 $𝟯𝟮𝟴 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)🔸沙律凍豆腐同萵筍配上芝麻醬 味道清新開胃🥗🔸蒸蛋蒸蛋確實覺得好有驚喜 上面有鮮甜帶子更加鋪上咗魚子醬 份量慷慨🤌🏻下面嘅蒸蛋亦都好嫩滑 混合蟹肉味道不錯🦀🔸壽司十貫(包括有拖羅/深海池魚/金目鯛/蜜柑鯛/油甘魚/銀鱈魚/赤睦/鯖魚/北海道帶子/海膽)十件魚生都好新鮮 所加入嘅調味亦都好夾🍣海膽質素亦都很高 濃郁鮮甜最鍾意嘅都係帶子 鮮甜豐厚😋食完十件之後真係飽到上心口😆🔸熱烏冬烏冬味道亦都不錯 質感彈牙🍜但食完壽司太飽都食唔晒🔸甜品可選芝麻或綠茶雪糕🍦今次揀咗綠茶雪糕 味道都幾濃郁甜度適中 作為飯後甜品一流!2️⃣ 午餐丼定食 𝗗𝗼𝗻 𝗟𝘂
呢個禮拜去咗尖沙咀新開嘅日式餐廳🤩
但食完壽司太飽都食唔晒
🔸甜品
可選芝麻或綠茶雪糕🍦
今次揀咗綠茶雪糕 味道都幾濃郁
甜度適中 作為飯後甜品一流!
2️⃣ 午餐丼定食 𝗗𝗼𝗻 𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗦𝗲𝘁 $𝟯𝟬𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)
🔸沙律/ 蒸蛋/味增湯/甜品
海膽加說魚子醬亦係另一享受🤩
海膽完全係冇腥臭嘅味道☺️
💡整體嚟講 午市定食嘅壽司同魚生丼質素都很不錯😙
魚生都很新鮮 魚味濃郁🐟
經過尖沙咀嘅不妨一試~
✄-------------------------✄
整體味道😋: 7.5/10
性價比💵: 7/10
打卡指數😍: 7/10
環境服務🥂: 7/10
推薦指數👍🏻: 7/10
🍴: 螢火
📍: 尖沙咀尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈LG樓1號舖
🔍: 12:00-15:00, 18:00-23:00 (Mon-Sun)