放工路經大圍見到有間細細嘅外賣壽司舖門前有幾多人排隊係到揀壽司🍣相信品質應該幾有保證😆咁一場遇到就決定今晚晚餐係sushi time 啦!壽司係即叫即整,唔使擔心會放到唔新鮮😁,等左10分鐘左右就預備好,唔算等太耐👍千之味壽司盛盒C $468這個壽司盛盒非常靚,看起來非常有質感,用黎打卡認真一流📸。壽司盛總共有25件壽司,兩個人食啱啱好,而且入面仲有女朋友🐹🐹最鐘意嘅海膽壽司同我最鐘意嘅吞拿魚蓉壽司😍,真係fit晒。海膽的口感柔軟滑嫩,香味濃郁且鮮美,入口有陣陣海水味🌊,認真100分💯吞拿魚蓉壽司有新鮮濃郁嘅吞拿魚味🐟,比赤身再稍稍濃郁多少少🥰,加埋吞拿魚上的青蔥,成個口感更豐富💕。師傅刀功做得好好,赤身d筋俾佢切晒😆,好容易咬開,帶子肉質柔軟,味道極為鮮甜😋,甜蝦同赤蝦都十分新鮮🦐,加上油脂分佈好平均嘅油甘魚同大大粒三文魚籽,成個壽司盛都非常高質🤩講完刺身當然就要講下d壽司飯,壽司飯捏得幾好,口感唔會太硬又唔會太軟😌,配上上面咁新鮮嘅食材,完全無懈可擊,唔怪之得咁多人係到揀壽司,下次都要返黎再試下先得。😁T-able指數:4.1/5

千之味壽司盛盒C $468

T-able指數:4.1/5