2022-06-13 2771 瀏覽
同大家介紹,呢條係五百幾蚊嘅荷包魚😂我承認落單嘅時候冇問佢條魚幾大條,所以出現咗呢個誤會😂上到枱我問佢呢條魚有咩咁特別,佢話「難釣囉!」原來因為冇得養,要喺海上釣,所以通常要呢類食蜑家菜嘅餐廳先食😂不過其實佢係珊瑚魚嘅一種🐠佢嘅味道比起普通蒸魚係有啲唔同嘅,肉質介乎於普通魚同斑之間咁。不過如果我知道佢嘅size應該都唔會叫☺️♦ 荷包魚.呢個煲朋友好鍾意食,食完蜆肉,一定要加配米線,豬潤切到一粒粒咁好入味,而且可以撈埋啲米線一齊食,啖啖都有豬潤♦ 豬潤沙蜆(配米線) ˚ $266.手撕雞同鴨髀撈埋一齊,味道比普通沙薑手撕雞濃好多,喺呢度其中一個招牌菜,幾開胃♦ 鴨髀手撕雞 ˚$286.叫咗蝦多士同海膽多士,個海膽多士變咗香蔥多士😑食落成口都係蔥…😑♦ 海膽多士
♦ 荷包魚

♦ 豬潤沙蜆(配米線) ˚ $266