無錯我又去食日本嘢喇🤣💕其實之前已經嚟過鮨千月用餐,對上一次俾我嘅感覺都唔錯,環境好光猛,有自然光透入嚟,居高臨下望住個維多利亞海景都令人心情特別好☺️• 刺身盛 $480呢個刺身盛lunch set同omakase一樣都係由廚師去發辦,因此每次都有機會食到唔同嘅食材。長型嘅陶碟上放咗六款刺身,當日我食到嘅有帆立貝、蛇腹、油甘魚、赤貝、間八同真鯛,兩款貝類嘅份量都好足,而魚類亦切得厚身。最鐘意肥美甘香嘅蛇腹,入口即溶而且筋位好少。間八亦即大型油甘魚,同場較量更能品嚐到兩者嘅差異,口感嚟講間八比較爽口,而魚味嚟講則油甘魚略勝一籌✨隨定食附送沙律、茶碗蒸、湯及甜品。蒸蛋滑溜,有啖啖菇菌香,甜品係芝麻雪糕🙆🏻‍♀️

刺身盛 $480