2022-06-09
假期來鯉景灣海旁餐廳, 每間餐廳座無虛席, 而這一刻這間有位我們便入座選餐食飯😅 食物味道比我們想像中好😋西班牙辣肉腸煮蜆配墨西哥辣椒薯條$158每隻蜆都脹卜卜, 鮮甜肥美. 另有西班牙辣肉腸鹹鹹地. 炸薯條 我又食不出有辣味🤔蒜香蜜糖雞翼$128一隻雞翼剪開變單骨雞翼, 有蒜香味, 蜜糖汁掛住雞翼, 這都是一個好小食選擇意式燉海鮮$178當服務員送上枱時覺得份量有點細, 不過味道非常有驚喜. 辣蕃茄忌廉汁, 湯底有新鮮蕃茄, 小小辣, 鮮甜味道, 我真的連湯底也飲埋😁 湯內有蝦, 藍青口, 蜆, 八爪魚, 蟹肉, 帶子, 不過海鮮size比較細慢煮鴨腿燒鴨胸芫茜燴飯$268鴨腿好味, 嫩口. 鴨胸也好味. 芫茜味不重, 整體這個飯不錯烤龍蝦洋薏米飯$268飯底充滿龍蝦汁味道, 有少少巴馬臣芝士溶在飯內, 洋薏米粒粒分明, 有咬口. 這個飯又不錯😬蘋果金寶配雲呢拿雪糕$108這個甜品與主菜相比, 性價比較為遜色, 它真的是一個普通甜品
西班牙辣肉腸煮蜆配墨西哥辣椒薯條$158
蒜香蜜糖雞翼$128