2022-06-30 361 瀏覽
🤩慢煮牛尾肉南瓜意大利飯 $158非常驚喜,牛尾肉煮得十分軟腍,令意大利飯味道更加濃郁,不喜南瓜也可以試,南瓜味道不出,應該只是令味道更鮮甜一點,口感非常綿密,份量都適中偏多😍🥰😋西班牙辣肉腸煮蜆 $158辣肉腸份量不多,主要都是滿滿的蜆,蜆肉size適中,但煮得十分鮮甜,調味都很出色,薯條夠香脆,cp值滿高🙆🏻‍♀️😍手撕豬肉墨西哥卷$48喜歡食Taco必試,豬肉調味十分濃郁,配上特色醬料和脆片,口感味道都很豐富😘😘😘炸魚柳墨西哥夾餅$48很特別,很少會看到這個配搭,炸魚都蠻厚肉,肉質鮮味,吃起來脆脆的都很特別😋😎香蕉蘋果橙金寶 $108慶祝生日可以叫店員寫字,肉桂味道香濃,餅碎偏硬但十分脆口,果肉比較甜,所以會有點膩,可以3-4人share就剛好❤😋😍𝑭𝒐𝒍𝒍𝒐𝒘睇更多😍@Nevergetfat💰人均$312.5🌟推薦菜: 慢煮牛尾肉南瓜意大利飯手撕豬肉墨西哥卷炸魚柳墨西哥夾餅西班牙辣肉腸煮蜆香蕉蘋果橙金寶
🤩慢煮牛尾肉南瓜意大利飯 $158

手撕豬肉墨西哥卷
炸魚柳墨西哥夾餅
墨西哥卷
香蕉蘋果橙金寶
Cull ’N Pistol Hong Kong @cullnpistolhk 📍:西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號GA1-3號舖🚗:經觀塘公眾碼頭搭渡輪 步行1分鐘或西灣河地鐵A出口 步行10分鐘📞:+852 2513-0199💲:~HKD450/head for dinnerFood quality✔️:Oyster Tuesday, Tuna & Avocado Tartare, Tiger Prawn Paella, Grilled chicken cream spinach with truffle mashed potato, Lychee & Jasmine Mojito, Mango Mocha Rosa, Ginger & Peach Margarita, Sangria Twist👌🏼:Cioppino Seafood Stew, Slow-cooked oxtail & pumpkin risotto, Crispy calamari ❌:Apple, banana, orange crumble 總結:😋Tuesday night 生蠔🦪$9/隻 真係抵到爛 呢
📍:西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號GA1-3號舖
📞:+852 2513-0199
💲:~HKD450/head for dinner

Food quality

總結:
😋Tuesday night 生蠔🦪$9/隻 真係抵到爛 呢個價錢嚟講就冇伏嘅 雖然有啲細隻 本身叫咗半打 但店家都相應送多3隻補數 圖一都係$42蚊only 呢個價錢冇沙新鮮絕對抵食👍🏼

😋鄰近海邊嘅多國西餐廳 比較偏西班牙同墨西哥風 OR聲稱話英國菜 但都差好遠下 主要食海鮮🦞同咩都有啲 同戶外好接近👏🏼完全可以與海嚟個親密接觸

😋已經係試過呢個集團旗下第三間餐廳 我認為呢間嘅飲品係最好飲 同行有唔太飲同飲開酒嘅人 但大家都好滿意 飲品選擇好多 唔食嘢可以但一定要嚟飲嘢 四杯都好好飲 最推薦係mojito

😋飲品一律都好出眾 但食物就有啲參次 前菜他他好fresh 作為開胃菜發揮到佢作用Paella🥘有兩大隻虎蝦 食到辣肉腸嘅鹹香 蒜泥蛋黃醬 蕃茄同紅椒粉配埋層次好豐富 重口味嘅 我喜歡💕

😋鹹食最好食係Grilled chicken 忌廉菠菜配慢烤雞胸 仲有薯蓉 口感清新又健康 忍唔住一啖接住一啖🤣
😋難得一間食同飲相差唔太遠嘅餐廳 雖然整體飲>食 但兩者差距唔會太跌watt 喺近期出食過飲同食嘅平衡做得最好嘅餐廳
🤔️其餘都幾好食 不過較平庸 Seafood Stew就嗰湯出眾過海鮮 呢碗性價比嚟講第一(唔計生蠔 $9/隻🤣)有蝦 青口 蜆 八爪魚 蟹肉 帶子

🤔️risotto幾正 但口感太濕 加上有Paella強烈對比 calamari就正常發揮 嗰醬較出色 脆啲會更出色

🤔️店員全部東亞/印巴裔 訓練英文嘅時機😉

🤔️你係咪覺得佢英文菜單名好長呢 佢中文更長 所以果斷揀咗英文

😨最伏就係嗰crumble 但其實又唔係難食 但唔多好食就真嘅 份量好多 可免則免啦 所以扣咗啲分😅

😨環境大 而且冇門融入埋戶外所以感覺更大 可惜坐得幾逼下 而且張枱細張 叫啲食物完全放唔落 好彩員工醒水搬埋隔離張枱畀我哋用

😨初期咩冇人好啲 後期愈嚟愈多人 明顯人手有啲唔太夠 但講緊係閒日夜晚都仲未full booking嘅時候 所以建議週六日請多幾個人比較好🙏🏼
  • Tuna & Avocado Tartare
  • Oyster Tuesday
  • Tiger Prawn Paella
  • Grilled chicken cream spinach with truffle mashed potato
  • Lychee & Jasmine Mojito
  • Mango Mocha Rosa
  • Ginger & Peach Margarita
  • Sangria Twist
2022-05-10 479 瀏覽
《母親節海鮮大餐💕》———————————————-#CullNPistol 🦞-西灣河海旁又稱蘇豪東,鄰近碼頭,環境清靜⚓️餐廳主打各款海鮮菜式,半開放式設計更可看到海景,夠哂chill😙 我哋趁着母親節,帶埋屋企人嚟食,附近都有唔少錶位可以泊車,非常方便~-🦞 Lobster Pearl Barley Risotto半隻烤龍蝦薏米飯、巴馬臣芝士大大隻嘅龍蝦肉質彈牙,小店選用薏米代替一般米飯,非常特別,一食落口感更加豐富😆 醬汁用咗帶有少少酸味嘅番茄汁,零舍醒胃~-💚 Grilled Chicken Cream Spinach Truffle Mashed Potato慢烤雞胸香口惹味,上面仲放咗熱熔芝士,夠哂邪惡😈 底層鋪滿忌廉菠菜,非常creamy,配搭濃郁黑松露薯蓉一齊食,相當滋味😝-🌊 Mussels我哋另外仲叫咗一磅嘅青口鍋,非常足料,鮮味十足,蒜香白酒忌廉汁用嚟點法包食就一流👍🏻-🇲🇽 Smoked Pollo Chicken Taco & Baja Cali Fish Taco見Taco都好吸引,就嗌咗煙雞肉同香脆魚柳兩款口味,外皮香脆,裡面充滿洋蔥、牛油果醬、蕃茄莎莎同
《母親節海鮮大餐💕》
———————————————-
#CullNPistol 🦞
半隻烤龍蝦薏米飯、巴馬臣芝士
🌊 Mussels
見Taco都好吸引,就嗌咗煙雞肉同香脆魚柳兩款口味,外皮香脆,裡面充滿洋蔥、牛油果醬、蕃茄莎莎同墨西哥辣椒醬,層次豐富😚
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
Lobster Pearl Barley Risotto: $268
Grilled Chicken Cream Spinach Truffle Mashed Potato: $198
Mussel: $168
Smoked Pollo Chicken Taco: $48
Baja Cali Fish Taco: $48
🍌 抵deal 指數:8/10
💰 人均消費:$200
2022-05-08
2022-05-05 319 瀏覽
行行下海旁一直沿路過黎呢度見到有間勁有外國風情嘅西餐廳🍴見openrice評價唔算多,決定過黎試一試!估唔到有驚喜喎😚附近仲有好多車位,適合揸車人士嘅你🚗▪️凱撒沙律 $118臭名昭彰嘅鯷魚相信大家都未必會有機會試過🫠食落味道偏鹹,有少少似油浸魚露嘅醃製魚🐟食嘅時候只需要食少少、配合新鮮羅馬生菜、超酥脆嘅煙肉以及凱撒醬,就已經好夠味👍🏻▪️西班牙辣肉腸煮蜆 $158⭕️超級推薦⭕️尤其個忌廉煮蜆,個汁超級creamy!偌大嘅漲卜卜大蜆mix埋蘋果酒、辣肉腸粒同香草碎,完全連個sauce飲埋都無問題😋一旁酥脆無比嘅薯條外面包裹住墨西哥辣椒炸漿都好出色👍🏻▪️酥脆魷魚圈 $138魷魚圈個炸粉同樣出色,調味一流🦑另外都附有青檸蛋黃醬,配搭好fresh🌿▪️烤龍蝦洋薏米飯 $268半隻烤龍蝦帶有少少焦香味🦞肉質都算彈牙非常不錯!選用薏米代替一般米飯🍚食落口感更加特別。Risotto個醬汁用咗帶有少少酸味嘅番茄汁🍅▪️香蕉蘋果橙金寶 $108海量熬煮到軟身嘅蘋果粒平鋪係底,上面有一層酥脆嘅金寶粒,仲會食到輕微橙味,味道多層次🍊配合雲尼拿雪糕🍦一熱一凍,出色嘅甜品為今晚畫上完美句號。

▪️凱撒沙律 $118

▪️西班牙辣肉腸煮蜆 $158

▪️酥脆魷魚圈 $138

▪️烤龍蝦洋薏米飯 $268

▪️香蕉蘋果橙金寶 $108
  • 西班牙辣肉腸煮蜆
這間餐廳鄰近西灣河碼頭⛵️ 大部分位置開揚💫 食客都能在用餐時欣賞海景🌊 裝潢以水手海洋風格為主⚓️,營造了悠閑外國渡假風的感覺⛴🐟 𝒯𝓊𝓃𝒶 𝒶𝓃𝒹 𝒜𝓋𝑜𝒸𝒶𝒹𝑜 𝒯𝒶𝓇𝓉𝒶𝓇𝑒吞拿魚新鮮 味道鮮甜爽口✨加上牛油果🥑、酸豆及wasabi mayonnaise 的點綴整體感覺清新開胃🌱 值得一試🌟但面包份量可以提供更多🍞🦞𝐿𝑜𝒷𝓈𝓉𝑒𝓇 𝒫𝑒𝒶𝓇𝓁 𝐵𝒶𝓇𝑒𝓁𝓎 𝑅𝒾𝓈𝑜𝓉𝓉𝑜龍蝦份量巨型 肉質鮮嫩✨首次品嚐洋薏米飯 整體表現入味雖然相比平時的意大利飯不太飽滿口感較為黏稠滑溜 煙韌有咬口🌟 是新鮮的嘗試 同時少了一份米飯的油膩感🍚 較為健康👍🏻🌮𝒲𝒶𝓇𝓂 𝐿𝑜𝒷𝓈𝓉𝑒𝓇 𝑅𝑜𝓁𝓁面包塞滿了龍蝦肉🦞 十分足料✨肉質爽口彈牙面包鬆軟同時帶有牛油香味🧈加上lemon curd 的配搭使人滿足😆🍹𝒫𝒶𝓈𝓈𝒾𝑜𝓃 𝒜𝓅𝓅𝓁𝑒 𝑀𝑜𝒸𝓀𝓉𝒶𝒾𝓁蘋果🍎、士多啤梨🍓及熱情果的新鮮配搭整體味道偏甜✨適🈴️愛喝甜度較高的朋友🙈🍸𝑀𝒾𝓃𝓉 𝒢𝓇𝒶𝓅𝑒 𝑀𝑜𝒸𝓀𝓉𝒶𝒾𝓁薄荷提子組合 清爽refreshing🍃低下有滿滿的青提果肉✨是炎炎夏日消暑降溫的飲品🥵

🐟 𝒯𝓊𝓃𝒶 𝒶𝓃𝒹 𝒜𝓋𝑜𝒸𝒶𝒹𝑜 𝒯𝒶𝓇𝓉𝒶𝓇𝑒

面包鬆軟同時帶有牛油香味🧈
加上lemon curd 的配搭
使人滿足😆

🍹𝒫𝒶𝓈𝓈𝒾𝑜𝓃 𝒜𝓅𝓅𝓁𝑒 𝑀𝑜𝒸𝓀𝓉𝒶𝒾𝓁

蘋果🍎、士多啤梨🍓及熱情果的新鮮配搭
整體味道偏甜✨

是炎炎夏日消暑降溫的飲品🥵
5天前
  • Tuna & Avocado Tartare
3天前 0 瀏覽
Cull ’N Pistol Hong Kong - 海濱外國風情今日黎到西灣河一間外國菜餐廳,主打海鮮餐,門面已經有滿滿的外國風格,就像沙灘、海邊的一間餐廳,湖水藍加木色為主調,非常有海岸的特色。慢煮牛尾肉南瓜意大利飯 $158口感軟腍的的慢煮牛尾肉,香甜的南瓜蓉,軟硬適中的意大利飯,非常有層次和口感豐富。香脆軟殼蟹漢堡 $178 海鮮餐廳當然要點一款海鮮嘅漢堡啦,炸得香脆鬆化的軟殼蟹,夾着爽脆生菜、蕃茄,加上太陽蛋和醬汁,非常正嘅海鮮漢堡。龍蝦海鮮大雜燴 $399超豐富的一款海鮮鍋,有半隻大大隻龍蝦、份量多的蜆肉、青口、大蝦、帶子、魷魚,重有粟米、辣肉腸、薯仔,配上香濃濃郁的湯汁,鮮味十足又惹味,還附上香脆多士, 一點一浸一咬,湯汁的精華完全融入在多士之中。

慢煮牛尾肉南瓜意大利飯 $158

香脆軟殼蟹漢堡 $178

龍蝦海鮮大雜燴 $399
2022-08-05 0 瀏覽
呢度最特別一定係有芫荽嘅西班牙海鮮飯💚面頭鋪滿晒大海嘅海鮮 有大蝦、青口、蜆 好足料✨而且仲有一隻流心煎太陽蛋 夠晒吸睛🍳個西班牙飯粒嘅煙韌 食落係淡淡嘅芫荽草青味 都唔錯喎😎
假期起身已經係食brunch既時間,見天氣幾好去左附近既鯉景灣覓食!哩間西餐廳睇到海景之餘又幾chill, 所以決定試試!一打開餐牌見到哩個小食分享拼盤好吸引,想試既小食都有齊哂,就決定要試了!份量係二人份,有脆炸海鮮丸子,辣肉腸炒蝦,香脆魷魚,炸魚柳墨西哥夾餅,辣椒薯條,忌廉菠菜雅枝竹沾醬同多士,超豐富!個魚柳夾餅好脆,有口感,個忌廉菠菜醬好rich有驚喜!意式燉海鮮,蝦,蜆同青口都好新鮮!個湯底好濃味,蟹肉同帶子都好鮮甜!另外加左個配菜沙律清清腸胃,作為配菜好大碟,有青蘋果,黑加侖子同蕃茄,健康之選!天氣好熱叫左杯新既特飲,薄荷提子梳打,有青檸,蜜糖柚子加蘋果汁!refreshing 又解渴,唔會太甜!夏日必備!

週未去左海濱睇日落🌄原來西灣河碼頭附近有條蘇豪東食街感覺有啲外國氛圍 大多都係西餐到訪的這間餐廳以藍白色地中海風格為主調 仲係pet friendly可以食完飯順便帶毛孩散步耶😚環境舒適寬敞 主打多款東西岸海鮮料理(!).◽ Crispy calamari $138炸魷魚🦑大大舊 外皮炸至金黃色嘅望落非常吸引 比平時吃到的更酥脆魷魚爽彈唔會好韌 好啱飲住酒傾計時食配以青檸蛋黃醬 更香口開胃.◽ chicken fajitas $178夾餅同餡料分開 可以自行配搭唔同既醬料!瘋狂咁落芝士粉desu🤭🤭🤭 口感幾豐富雞肉味道香濃 煮法有少少似港式小炒🤪可能因為有好多青椒黃椒😂雞肉嫩滑香口 配搭薄脆夾餅juicy有肉汁.◽sea & rice $288好特別 竟然有芫荽版既西班牙飯飯身口感濕潤 仲有太陽蛋可以撈黎食先有小小酸味 後勁再帶出淡淡芫荽味海鮮擺盤都美美的 有三款 蜆仲好有鮮味蝦略帶彈牙有咬口 青口都唔錯吃耶~
週未去左海濱睇日落🌄
原來西灣河碼頭附近有條蘇豪東食街
感覺有啲外國氛圍 大多都係西餐
到訪的這間餐廳以藍白色地中海風格為主調

仲係pet friendly可以食完飯順便帶毛孩散步耶😚
環境舒適寬敞 主打多款東西岸海鮮料理(!)

◽ Crispy calamari $138

配以青檸蛋黃醬 更香口開胃
Crispy calamari

◽ chicken fajitas $178
chicken fajitas

夾餅同餡料分開 可以自行配搭唔同既醬料!
瘋狂咁落芝士粉desu🤭🤭🤭 口感幾豐富

飯身口感濕潤 仲有太陽蛋可以撈黎食
先有小小酸味 後勁再帶出淡淡芫荽味
sea & rice

海鮮擺盤都美美的 有三款 蜆仲好有鮮味
蝦略帶彈牙有咬口 青口都唔錯吃耶~
2022-07-20 17 瀏覽
今日放假去太古城接女朋友收工,順便去鯉景灣SOHO區chill 1 chill 。因為上OpenRice見到Cull’N Pistol 星期二係$9 Oyster Tuesday 🥳 所以book左去呢到食晚飯✌️入到鋪頭就好似去左外國咁,清一色外國staff又播輕快嘅音樂,勁chill啱晒黎happy hour😌驚喜嘅事情就係喺落單嘅時候發生,$9生蠔🦪竟然已經sold out 😭,傷心到難以形容。不過店員都有解釋因為係售完即止,佢都有提議我哋食其他生蠔🦪⋯⋯所以如果你哋同我一樣都鍾意食生蠔又想享受呢個優惠就最好早啲去啦🤪無得食$9生蠔,咁唯有叫2個main course 打杯Drink同Tiramisu 彌補下弱小嘅心靈🤭🔽1️⃣Lobster Roll $2082️⃣Grill Chicken Cream Spinach Truffle Mashed Potato $1983️⃣Tiramisu $884️⃣Vodka Punch $78總結:呢度嘅環境的確令人舒服又唔太多人,可以慢慢食慢慢chill,今晚嘅出品全部都發揮得唔錯有d驚喜🤩。尤其是係Tiramisu,好香嘅咖啡味,而d cream

1️⃣Lobster Roll $208
3️⃣Tiramisu $88
4️⃣Vodka Punch $78

總結:呢度嘅環境的確令人舒服又唔太多人,可以慢慢食慢慢chill,今晚嘅出品全部都發揮得唔錯有d驚喜🤩。尤其是係Tiramisu,好香嘅咖啡味,而d cream 好香好滑加埋蛋糕一齊食係perfect match👍;同埋今期有Somersby特飲Special,雖然我哋冇叫嚟飲,但我哋隔籬枱極度讚賞佢哋嗰2 杯Somersby特飲🤭仲叫咗2 round 添,佢哋呢個happy hour真happy🍻
Vodka  Punch
Warm Lobster  Roll
Grilled  Chicken  Cream  Spinach   Truffle    Mashed    Potato
Vodka  Punch
Warm Lobster  Roll
2022-07-11 19 瀏覽
《Cull ’N Pistol Hong Kong》望住海景嘆海鮮😝襯假期,嚟西灣河遊一遊,順便食個靚晚餐👫呢間餐廳位於海傍邊,除咗有室內仲有室外位置🦞龍蝦包 麵包搽上牛油烘到微脆,中間擺滿龍蝦肉配上檸檬蛋黄醬,咬落鮮甜啖啖🦞龍蝦肉,非常好食😋伴碟嘅粗薯條🍟炸到外脆內粉,正!而沙律🥗就加咗沙律醋,非常開胃解膩,整體好好味😋🐣脆炸雞翼 單骨雞翼,食起嚟方便好多😝要咗水牛城辣汁,食落辣辣地帶微酸,好香口😋🍝香辣蜆肉意粉 扁意粉軟硬適中,蜆肉好飽滿,鮮甜又冇沙😍嗰意粉食落辣辣地,充滿海鮮味🤤🍹ELDERFLOWER HIGHBALL 用咗接骨木花、威士忌、梳打水同埋青檸汁,飲落酒味唔重,幾清新😛總結💕整體食物幾高質,環境都非常唔錯,即使坐室內都望到海景㗎,感覺舒服😊睇餐牌發現原來平日有好多優惠㗎,感覺好抵食😍
《Cull ’N Pistol Hong Kong》

🦞龍蝦包

🐣脆炸雞

🍝香辣蜆肉意粉

🍹ELDERFLOWER HIGHBALL

• 龍蝦包
2022-07-11 20 瀏覽
店舖距離地鐵站只係5分鐘距離,環境坐得好舒適,大家如果有需要可以帶埋家中既狗狗黎食飯😍😍同朋友係呢到邊食邊傾都真係chill 😍Pork Taco ($48)一人份量,入面加埋他他醬汁,再加雞肉😍好夾好好味Appetiser Platter $258脆炸海鮮丸子(2件)、辣肉腸炒蝦、香脆魷魚、炸魚柳墨西哥夾餅(2件)、墨西哥辣椒薯條、忌廉菠菜雅枝竹沾醬、多士😍呢個小食拼盤包羅萬有😍 抵食 Oyster Tuesday ($9@1)叫左一打生蠔,食落幾肥美仲會有兩個醬提供,包括蕃茄醬同他他醬。想食辣調下味,可以叫佢俾Tabasco (記得係逢星期二先有)Sea & Rice ($288)呢個飯好都睇頭😍有青口有蝦有蜆肉同一隻蛋😜色香味俱全Beef burger ($178)呢個漢堡包係我勁想食,主力想叫嘅款式,佢就係雙層芝士牛肉漢堡。當然佢嘅牛一定好出色啦,再加上有芝士濃郁嘅配搭,簡直冇得頂🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩 Cull 'N Pistol Hong Kong地址:西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號GA1-3號🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩

Pork Taco ($48)
一人份量,入面加埋他他醬汁,再加雞肉😍好夾好好味

Appetiser Platter $258

Oyster Tuesday ($9@1)

Sea & Rice ($288)
呢個飯好都睇頭😍有青口有蝦有蜆肉同一隻蛋😜色香味俱全

Beef burger ($178)

🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩
Cull 'N Pistol Hong Kong
地址:西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號GA1-3號
🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩
2022-07-05 34 瀏覽
Cull n Pistol 西灣河海旁🌱海景西餐廳之選環境當然舒適,望海,吹住海風等日落都幾舒服🌈 今次book左六點半食,望住個天變黑。一路食一路聽音樂一路望海,都真係chill 😆🤜🏻 簡呢間西餐廳主要係 : 我好想食海鮮! 生蠔 🦪 龍蝦🦞😆😆😆LOBSTER PEARL BARLEY RISOTTO$268烤龍蝦(半隻)洋薏米飯、巴馬豆芝士個飯好特別,好有口感,大大粒,粒粒分明🤪龍蝦🦞半隻過下口癮,烤得好香,而且肉汁豐富👏🏻小食分享拼盤(二人)$258脆炸海鮮丸子(2件)、辣肉腸炒蝦、香脆魷魚、炸魚柳墨西哥夾餅(2件)、墨西哥辣椒薯條、忌廉菠菜雅枝竹沾醬、多士✨$9 Oyster Tuesday 🌈🌈🌈叫左一打生蠔🦪 細size 但食落幾肥美除左有兩塊檸檬🍋外,仲會有兩個醬提供,包括蕃茄醬同他他醬。想食辣調下味,可以叫佢俾Tabasco ✨⚡️記得係逢星期二先有😆🌱Cull n PistolShop GA1-3, 55 Tai Hong Street, Site A, Soho East, Lei King Wan, Sai Wan Ho
Cull n Pistol 西灣河海旁🌱海景西餐廳之選

LOBSTER PEARL BARLEY RISOTTO
$268烤龍蝦(半隻)洋薏米飯、巴馬豆芝士

小食分享拼盤(二人)$258

$9 Oyster Tuesday 🌈🌈🌈
叫左一打生蠔🦪 細size 但食落幾肥美
除左有兩塊檸檬🍋外,仲會有兩個醬提供,包括蕃茄醬同他他醬。
想食辣調下味,可以叫佢俾Tabasco ✨
⚡️記得係逢星期二先有😆

🌱Cull n Pistol
2022-06-25 32 瀏覽
星期五一早book定枱,約埋三五知己一齊去鯉景灣海旁chill 一chill,呢度環境的確非常舒心,而且食物質素都好好添呀!復古蕃茄溫泉蛋沙律蕃茄超級juicy!沙律菜新鮮,最出色係沙律菜撈得均勻,每一啖都有蟹肉,非常出色同有驚喜!水牛芝士配巴馬火腿、酸麵包多士一向芝士、火箭菜、巴馬火腿都係絕配,所以味道絕對有保證!今次仲有埋酸麵包多士,大大提升左口感同層次,我哋四個都話好食😋!慢烤雞胸、忌廉菠菜、黑松露薯蓉慢烤的雞胸軟嫩多汁,毫無半點乾柴,配以creamy 的忌廉菠菜,簡直一絕!另外薯蓉亦十分出色,每一啖都有黑松露芳香撲鼻,整體絕對高質!Tiramisu提拉米蘇有香噴噴的咖啡味,蛋糕質感厚實,係我鍾意嘅質感!

復古蕃茄溫泉蛋沙律

水牛芝士配巴馬火腿、酸麵包多士

慢烤雞胸、忌廉菠菜、黑松露薯蓉

Tiramisu
提拉米蘇有香噴噴的咖啡味,蛋糕質感厚實,係我鍾意嘅質感!
  • 復古蕃茄溫泉蛋沙律
  • 水牛芝士配巴馬火腿、酸麵包多士