2017-10-26
想幫襯海南寶寶好耐, 終於有機會來吃個下午茶。 海南寶寶行茶餐廳路線,裝修光猛,感覺好新。 中環區用 $38 來食個飽肚、味道又唔錯的茶餐, 真心覺得抵食 。 好好彩有卡位,於是立刻坐落去, 點知感覺到濕濕地………心知不妙! 原來坐位上有幾滴水/湯 ,我一不小心坐了下去, 於是立即通知店員來清潔 ,而店員反感也夠快, 好快將坐位清潔好。自選茶餐由湯底開始選,我的組合是 熱奶茶 。 多士夠香脆微暖,夠熱將牛油即化,好味。但炒蛋嫩滑感不俗,但較多油。 清湯雞絲出前一丁麵,湯底果然夠清, 近乎無味, 出前一丁煮得有水準,保持彈牙口感, 以為出名吃海南雞, 所以食雞絲就一定無得輸, 點知雞味好淡亦較為鞋口。 奶茶夠熱有茶味, 有點澀口。 以整體而言,我還覺得這個茶餐水準和價錢是可以的,下次有機會試下海南雞飯。
海南寶寶行茶餐廳路線,裝修光猛,感覺好新。
而店員反感也夠快, 好快將坐位清潔好。
自選茶餐由湯底開始選,我的組合是 [清湯雞絲出前一丁麵 、炒蛋、牛油多士]
熱奶茶 。
多士夠香脆微暖,夠熱將牛油即化,好味。
但炒蛋嫩滑感不俗,但較多油。