2018-10-07
每一次經過呢間舖頭出面都有人坐住椅子等候,心裡面一早就想試吓。今日行過,見唔多人終於可以試一下。點知一推開門,就好似入咗時光隧道一樣, 感覺好似坐緊火車歐遊一樣。被呢度裝修吸引住。兩邊大窗,正確嚟講應該係大螢幕,播住雪景。令你覺得整個人至身火車中應覺。一坐底,我就將袋放入椅子下面嘅籃裡面。唔會阻住坐位,食得安心又放心。跟住打開Menu, 點左個黑豚肉,海鮮飯,海鮮拼盤,兩個飲品,Cherry Mix 同Pineapple Coconut.首先就嚟將個黑豚肉, 呢個真係喜出望外。冇諗過咁正。擺得好靚,雖然黑豚肉望落有少少肥肉,但食落一點都唔肥膩。橋妙就係d配菜,有甜粟米,酸甜蘿蔔,又有酸甜青瓜。唔好齋以為呢d係裝飾。將佢地夾埋肉一齊食中和肥感覺,又帶出肉味,而且d肉煮得啱啱好,唔熟唔生,恰到好處,可以比美中環餐廳,超好食,我大力推薦。然後,嚟左個海鮮拼盤同海鮮飯。海鮮拼盤,有蝦,帶子,青口,三文魚,魷魚。食落都好新鮮。我鍾意果個蝦,爽口,帶子都好味。煮得啱啱好,唔會過老,保持海鮮嘅鮮味。 魷魚都好正,啱啱好,仍然都好滑。至於個飯, 有啲有啲硬。其他我都非常之滿意。再飲番過美味凍飲。我飲
再飲番過美味凍飲。我飲落去,覺得純天然,應該加冰,就咁打碎,所以,保持營養維他命,飲完,覺得好健康。
Berry Mix and Pineapple Coconut
總觀,我覺得一個字” 正 "。