2022-09-25 38 瀏覽
星期日冇野做,緊係又係去食好西既時候喇,本來路人甲話帶我去食茶記,但點知冇開到,所以我就去左食韓國野喇~去到門口,明明已經2點半,但入面都重係咁多人,所以我地都等左1陣先有得入座。入到去,見到好多好多人,真係滿曬,裝修因為係用韓國既澡堂黎做主題,所以都有d花灑又或者浴堂作為俾客人食野之用,所以感覺都幾得意~睇完咁多,當然要叫野食啦,我地今日叫左:⁃  雪花芝士炸雞(半份)⁃  泡菜豚肉拌飯 (加雞蛋)⁃  鮮奶咖啡(凍)⁃  西柚梳打(少甜)首先黎既係2杯飲品,對於我黎講,呢到既飲品唔止講究好唔好飲,係連個杯都會襯埋色俾你,就好似西柚梳打,1黎到我已經bing bing,隻杯真係襯到1定要黎打卡~講返野飲先,鮮奶咖啡就普普通通,不過不失啦。而西柚梳打因為叫左少甜關係,所以唔係太甜,西柚味我覺得唔係太重,但總體唔算差~跟住先黎既係雪花芝士炸雞,食落口,唔算太多油,但雞係多汁的,我覺得好好食~如果黎食炸雞可以叫多d,因為份量唔算多,我地細食,所以先叫左半份淺嘗~最後黎既泡菜豚肉拌飯,我再加左隻雞蛋,因為好鍾意拎蛋撈飯食,飯唔算好大個,非常足料,豚肉算滑,嫌佢唔夠醬,所以都拎多左少少醬食,如

睇完咁多,當然要叫野食啦,我地今日叫左:
⁃  雪花芝士炸雞(半份)
⁃  泡菜豚肉拌飯 (加雞蛋)
⁃  鮮奶咖啡(凍)
⁃  西柚梳打(少甜)

最後黎既泡菜豚肉拌飯,我再加左隻雞蛋,因為好鍾意拎蛋撈飯食,飯唔算好大個,非常足料,豚肉算滑,嫌佢唔夠醬,所以都拎多左少少醬食,如果1個人食應該係岩岩好~

總結: 我由門口未行入去,已經覺得裝修好特別,因為我完全冇睇過任何資料黎食 (好似抽盲盒咁),所以件事好新鮮,食物可能未必好大份,但仍然可以滿足所有要求,飲品真係好靚,連我唔係好鍾意打卡既人,都唔覺意打左2張,所以對於我黎講食物ok,飲品靚靚,打卡勝地咁濟,經過可以入去坐坐打過卡呀~
題外話/補充資料: 黎既時候,我見到1個澡堂既位置係可以俾毛孩入去,見到係1人1毛孩既位,有興趣既話,可以帶毛孩黎呀(不過最好都係打電話穩陣d)
2022-09-11
5 分鐘 (堂食)