2020-03-21 367 瀏覽
預知今日会提早放工, 用咗飲食apps 安排咗去Greyhound Cafe 晚飯有半價 🥘很喜歡餐廳傳統嘅泰式美食加入比較西式嘅演繹手法~『大蝦冬陰功螺絲粉』, 冬陰功味濃郁, 全都滲入螺絲粉中, 有點吃上癮😍。 虎蝦超大隻, 蝦殼煎得香脆惹味 蝦肉彈牙鮮甜 ~『越式鮮蝦雞肉米紙卷』, 米纸卷中有蝦肉雞肉配新鮮蔬菜吃感覺健康美味, 好清新。 特製嘅醬汁覺得偏甜, 掩蓋米紙卷嘅 清新味道,可以選用醋味和辣味多一點的source. 這款『炸薯角』真係冇得彈,熱辣辣炸起, 外皮香脆,薯仔香軟, 涼拌醬汁也很夾。 半價咗之後都係$24~~ 超值呀。『芒果糯米飯』, 暖暖哋嘅糯米飯加上椰汁和香甜芒果肉 超美味又暖胃! 留意甜品和餐飲係冇折㗎~😉

很喜歡餐廳傳統嘅泰式美食加入比較西式嘅演繹手法~

『大蝦冬陰功螺絲粉』

• 冬陰功大蝦螺絲粉
  • 越式鮮蝦雞肉米紙卷