餐廳: 小曼谷海鮮燒烤屋
資訊:

嚟到九龍城開餐一定離不開食泰國菜 呢間小曼谷海鮮屋已經開咗好多年 經常爆滿 皆因呢度嘅食物款式夠多 味道正宗 價廉物美泰國菜嘅範疇有好多種 例如蝦刺身,炒通菜, 串燒,咖哩,炒粉麵,甜品,特色飲品…… 呢到都樣樣齊 啱曬多心嘅朋友仔見天氣涼冷地 一於叫個小曼谷泰式煲仔翅試下 凡惠顧任何食品加$98一位泰式煲仔翅 其味濃香鮮美 口感豐富濃稠 當中加入鮮蟹肉,肉絲及香菇增加層次感 魚翅爽口非常 建議加少許胡椒粉,紅醋,芽菜及芫茜 味道會更香牛油蒜蓉燒虎蝦$158/3隻虎蝦隻隻都大個手板 用咗牛油蒜蓉燒味道特別香 蝦肉彈牙鮮嫩 夠新鮮 特別加上炸過嘅白飯魚 脆卜卜 口感不單調蒜爆胡椒炒膏蟹$490膏蟹成斤重 大隻又多膏 肉質夠結實 淡淡肉好滋味 用咗胡椒炒嘅方法零舍惹味 味道帶點香辣 越食越過癮 蟹膏快要爆滿 非常甘香鹽燒馬友魚$198馬友係我好鍾意食嘅一種魚 我鍾意佢夠肥 油脂夠多 多肉少骨 用咗鹽燒嘅方法來烹調 魚肉帶點鹹香 而且仲有陣陣香草味道 一點也不腥墨魚丸串燒及牛舌串燒/各$28燒過嘅墨魚丸外皮香脆 墨魚丸有鮮味 配上餐廳自家調配嘅泰式醬汁 別有一番風味牛舌 厚薄度適中 帶有趙口

牛油蒜蓉燒虎蝦$158/3隻

蒜爆胡椒炒膏蟹$490

鹽燒馬友魚$198

墨魚丸串燒及牛舌串燒/各$28
牛舌 厚薄度適中 帶有趙口又彈牙 燒得一啲都唔乾

泰式馬拉盞炒通菜$79
馬拉盞好香好濃味 這是我吃泰國菜每次都必點的

非常推介呢度嘅泰式蟹肉煲仔翅 味道正宗 確實有在泰國唐人街吃煲仔翅的味道 重點係$98可以食到翅 非常化算
三個人食千二蚊有找 重要有海鮮類嘅食品 價錢真係一啲都唔貴