有無人都好鍾意食大排檔!貪佢有鑊氣夠香口!而今次尖沙咀呢間泰國野 主打鑊氣泰式小炒,仲由泰國人主理。無論係裝潢、碗碟枱凳、食物,都有啲泰國夜市大排擋嘅感覺。價錢就一定無係泰國當地食咁平,但勝在味道唔錯,每一碟上枱個時都係岀晒煙🌬 炒河好有鑊氣呢~ 不設加一之餘,環境企理,唔會坐得好逼夾,可以一戰▪️醉貓炒河 $88完全係因為佢個名而嗌!呢碟醉貓炒河就用左啲肉碎、豆、菇、青椒炒寛河粉。係充滿鑊氣嘅一道。河粉有一定厚度,唔會炒得太腍,微微煙韌有咬口,大大塊食好爽。少少辣越食越惹味▪️燒牛肉 $138火喉岩岩好,呈粉嫩嘅紅色。肉質軟腍有咬口,仲成功鎖住肉汁。牛肉本身已有調味,有少少甜甜地,唔蘸旁邊帶酸辣嘅醬汁都無問題。▪️串燒拼盆 $158有雞、豬、雞軟骨、腸仔四款,每款各三串~ 串燒比想像中岀色,燒得好香口!唔蘸沙嗲醬都好食!豬肉軟彈唔乾柴,仲有啲肉汁同肥膏添~ 雞肉肉質偏紮實,但都唔會好乾。廚師腸正正常常~ 但雞軟骨真係硬左啲 (究竟係咪我啲牙有問題) 建議大家嗌串燒沙嗲 $88!可以揀半豬半雞,各三串~▪️馬拉盞通菜 $88雖然menu到有隻辣椒仔,但食落完全唔辣。係一道食得舒服、唔會太鹹太重

▪️醉貓炒河 $88
醉貓炒河

▪️燒牛肉 $138
燒牛肉

▪️串燒拼盆 $158
串燒拼盆

串燒拼盆

建議大家嗌串燒沙嗲 $88!可以揀半豬半雞,各三串~

▪️馬拉盞通菜 $88
馬拉盞通菜

雖然menu到有隻辣椒仔,但食落完全唔辣。係一道食得舒服、唔會太鹹太重口味、又入味嘅馬拉盞通菜。

▪️泰式凍奶茶 $38
泰式凍奶茶
趁啲冰未融 上枱後一分鐘內飲,但茶都唔係好夠濃。感覺上甜度經調節,但我就覺得唔夠甜還原唔到泰國嘅風味。麻麻
  • 醉貓炒河
  • 燒牛肉